zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Minikoncertek öltöny és nyakkendő nélkül Budapest nyolc kedvenc szórakozóhelyén 2018. november 17-én, szombaton 18-24 óra között.

budafoki-dohnanyi-zenekar-700x.jpg

 

Budafoki Dohnányi Zenekar

 

 

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2018. november 17-én immár második alkalommal hirdeti meg, a tavaly nagy közönségsikert aratott, A zene éjszakája – csak klasszikusan elnevezésű eseményt. November 17. Budapest napja, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.

 

A rendezvény keretében nyolc olyan belvárosi helyszínen – klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban – élvezhetik a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez.

 

Közreműködő együttesek: Budapesti Fesztiválzenekar, Óbudai Danubia Zenekar, Budafoki Dohnányi Zenekar, Anima Musicae Kamarazenekar, Fischer Annie-ösztöndíjasok.

 

 

 

Animnee_700.jpg


Anima Musicae Kamarazenekar

 

A minikoncerteken ízelítő hallható Monteverdi, Vivaldi, Mozart, Paganini, Beethoven, Dvořák, Csajkovszkij, Ravel, Albeniz, Bartók, Gershwin, Joplin, Bernstein, Piazzolla és mások műveiből.

 

Időpont: 2018. november 17., szombat 18-24 óra között.

Helyszínek:

-          Mika Tivadar Mulató

-          Szimpla Kert

-          Magvető Café

-          Kék Ló Budapest

-          Jelen Bisztró

-          Mazel Tov,

-          Kazimír,

-          Három Holló

 

Facebook:  https://www.facebook.com/a.zene.ejszakaja/

További információk a helyszínekről: https://www.budapestinfo.hu/hu/a-zene-ejszakaja--csak-klasszikusan