zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Ahhoz képest, hogy a világ egyik legnagyobb hatású gitárosa, Eric Clapton hivatalosan befejezte a turnézást, koncertnaptára újabb és újabb dátumokkal bővül.

 

Clapton 700x.jpg

 

 

Még pár éve mondta Clapton, hogy ő tulajdonképpen ingyen lép fel, mert annyira szeret zenélni. Gázsit azért kér, hogy odamenjen… A turnézással sem azért hagyott fel, mert a fellépések terhére voltak, hanem az utazással járó kényelmetlenségekből lett elege. Úgy látszik, a zeneszeretete időnként mégis felülkerekedik, mert 2019-re már hét nagyszabású Eric Clapton koncertről tudunk.

 

Október 24-én jelentett be három 2019. májusi Royal Albert Hall koncertet, majd kiderült, hogy további koncerteket ad Németországban, Ausztriában.

 

Íme, a német és osztrák koncerthelyszínek és időpontok:

 

Mercedes-Benz Aréna, Berlin, Németország
2019. június 4.

Wiener Stadthalle - Halle D, Bécs, Ausztria
2019. június 6.

SAP Aréna, Mannheim, Németország
2019. június 8.

Messehalle Drezda, Németország
2019. június 10.


Clapton már 2018-ban is számos alkalommal adott, előre be nem jelentett koncertet. Így szeptember 29-én Chicagóban a Cinespace Film Stúdióban csak egy rövid, 9 dalból álló programot adott elő, ahol olyan kötelező darabok hangzottak le, mint a Key to the Highway, az I Shot the Sheriff, a Wonderful Tonight és a Cocaine. Clapton weboldalán azt láttuk, hogy héttagú zenekarral lépett fel: Doyle Bramhall, Paul Carrack, Chris Stainton, Nathan East, Sonny Emory, Sharon White és Sharlotte Gibson. Ezt a nem hivatalos előadást feltehetőleg bemelegítésnek szánták arra a két koncertre, amelyet még azon a héten a New York-i Madison Square Gardenben adott.

 

 

Clapton_2_700x.jpg

 

 

Clapton első, 14 számos karácsonyi albuma október 12-én jelent meg, erről itt írtunk részletesebben. Mr. Slowhandről új életrajzi művet írt Philip Norman, a neves életrajzíró, Slowhand: The Life and Music of Eric Clapton címmel. A 432 oldalas biográfiában Clapton hozzájárulásával az író a művész családtagjait és közeli barátait is megszólaltatja. A könyv október 30. óta kapható az USA-ban, és november 6-tól lesz elérhető az Egyesült Királyságban, előrendelést itt vesznek fel. (Reménykedjünk, hogy egyszer magyar nyelven is kapható lesz…)

 

 

[Eric Clapton 2019 dates]

 

 

A bécsi koncertre több magyar jegyiroda is árul jegyeket, aki utánanéz, megtalálja az interneten.

 

http://www.ericclapton.com/