zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A boldogsághoz nem sok pénz, hanem pozitív életszemlélet és élmények kellenek – nagyjából így lehet összefoglalni a Kamilka & Pesti Sikk zenekar Élménymilliomos című dalának üzenetét, amelyhez imázsfilmnek is beillő, hangulatos videoklipet forgattak népszerű, budapesti helyszíneken.

 

Pesti Sikk zenekar_700x.jpg

 

 

Közkedvelt budapesti kirándulóhelyeket keresett fel a Kamilka & Pesti Sikk zenekar két alapítója, Kiss Kamilka énekesnő-szövegíró és Lőrincz Ádám zeneszerző-zongorista. A páros az Élménymilliomos című dalhoz forgatott hangulatos videoklipet az NKA támogatásával.

 

„Hiszünk abban, hogy ’Ha előkerül egy fél garas, az is elég, hogy jól mulass’, vagyis a boldogsághoz nem kell gazdagnak lenni. Élményekkel bárhol, bármikor találkozhatunk. Ha például a szeretteinkkel, a családunkkal vagy a barátokkal szervezünk közös programokat, élménymilliomosok lehetünk. A lényeg a pozitív hozzáállás” – mondta Kiss Kamilka énekesnő, az Élménymilliomos szövegírója. A dalhoz készült videoklip szinte a pezsgő budapesti lét imázsfilmjének is beillik, hiszen a zenészek bejárták a dalban szereplő helyszíneket, például piknikeztek a Naphegyen, görkoriztak a Margitszigeten, szörpiztek a Normafánál és az esti Dunát is megcsodálták a Római-parton.

 

Mondani szokás, hogy a sikerhez kell egy kutya és egy gyerek – nos, az Élménymilliomos klipjében mindkettőt láthatjuk.  „A bobtail kutyát kölcsön kaptuk a kliphez, a kisgyerek pedig éppen élményeket gyűjtött, amikor a szüleivel kirándult a Margitszigeten, és amikor meglátta a kutyust, odaszaladt játszani, így spontán módon ő is a statisztánk lett. Az ő jókedve és a mi boldogságunk is valódi, hiszen Kamilkával nemcsak a munkában, hanem a magánéletben is egy párt alkotunk. Az esküvőnk két héttel a klipforgatás után volt egy gyönyörű helyen, az Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában, ahol korábban még soha nem tartottak esküvőt, ezért ezúton is köszönjük a gesztust!” – mesélte Lőrincz Ádám, akinek személyes kötődése is van a különleges helyszínhez, mivel ott mutatták be az első musicaljét, amit 14 éves korában írt. A teljesítményéért zenei Guinness világrekorddal tüntették ki „A világ legfiatalabb musical zeneszerzője” címmel.

 

 

 

 

 

Az Élménymilliomos című dal különlegessége, hogy a felvételen a Kamilka & Pesti Sikk Big Band játszik, vagyis a swing dalt egy amerikai stílusú nagyzenekarral rögzítették, 13 fúvós közreműködésével. Ritkaságszámba megy az is, hogy ez a fajta grandiózus, big band hangszerelés XXI. századi, modern szövegvilággal találkozzon.

 

A Kamilka & Pesti Sikk tavaly megnyerte a Jazzy Dalversenyt, és a nyereményük részeként stúdiófelvételeket készíthetnek. Részben ennek köszönhetően a zenekar már dolgozik az új dalain. A művészek egyelőre annyit árultak el, hogy hamarosan duett lemezzel jelentkeznek, amelyre közkedvelt magyar előadókat kértek fel közreműködésre.

A Kamilka & Pesti Sikket az énekes-dalszövegíró, Kiss Kamilka, valamint a többszörös Fonogram-díjas zeneszerző-zongorista, Lőrincz Ádám alapította. A formáció kiváló zenésztársakkal kiegészülve ügyesen ötvözi a klasszikus swing sikkes, fülledt világát a mai vagány, táncolható poppal. Dalaik saját ízű, őszinte zenei vallomások, amelyek a régi zenés filmek világából, valamint a jazz-pop és a funk lezserségéből inspirálódnak.

 

 

Bővebben:

http://www.kisskamilka.com/

https://www.facebook.com/kamilkapestisikk

https://www.youtube.com/user/pestisikk