zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Jónás Vera Experiment éteri zenéje Ujj Mészáros Károly hamarosan mozikba kerülő filmjében.

 

3c5079a3298e29fe1f7c007db8cffd25_L.jpg

 

 

A Jónás Vera Experiment örökzöld melankóliával teremt atmoszférikus hangulatot Ujj Mészáros KárolyX – A rendszerből törölve” című legújabb filmjében. Az idén friss dalait egyesével megjelentető énekesnő legújabb szerzeménye az Evergreen, mely a skandináv filmek rideg hangulatát megidéző új magyar thriller betétdala.

 

A november elsején mozikba kerülő alkotás sokkal sötétebb, komorabb hangulatú és témájú, mint a rendező előző műve, a Liza, a rókatündér. Jónás Vera és társszerzője, Kozma Kata folyamatosan egyeztettek Ujj Mészáros Károllyal, hogy a készülő dal a lehető legpontosabban visszaadja és kiegészítse a film komor hangulatát.

 

„Az Evergreen-t Kozma Katával együtt írtuk. Hatalmas élmény volt számomra Ujj Mészáros Károllyal dolgozni. Sokszor kaptam már felkérést, hogy írjak zenét más eladóknak, kortárs darabhoz vagy reklámhoz, de hogy valaki ennyire végig kísérjen, és ennyire belemenjen a zene lelkületébe, egyedülálló élmény volt! Az első három hónapban mindent visszadobott, addig nem engedett, amíg ki nem bújt belőlünk, amit hallani akart. Aztán ez valahogy átfordult és elkezdtem sokkal mélyebben bízni benne. Mikor végül rátaláltunk a témára, már magam is megéreztem, Na, ez az! Akkor már egészen biztosan tudtam, hogy emiatt szorongatott Károly. Meghatározó élmény volt ez a folyamat, büszke vagyok a végeredményre és remélem, a mozirajongóknak is tetszeni fog” – nyilatkozta Jónás Vera.

 

A dalban közreműködik Vranik Krisztián és Hegyi Dávid is. Most készült el a dal klipje, ami a tervek szerint a Jónás Vera Experiment nemzetközi ismertségének növelésében is jelentős szerepet játszik. A zenekar most tért vissza Ázsiából és az ősz hátralévő részében koncertezik még Szerbiában, Csehországban, Németországban, Hollandiában, Macedóniában és Romániában, illetve a hazai rendezésű BUSH fesztiválon, míg Jónás Vera meghívást kapott a taiwani MUST Dalszerző táborba is.

 

 

 

 

 

Jónás Verának nem idegen a filmzenék világa, hiszen már hallhattuk őt a magyar sorozat főcímében is, továbbá adta dalait kisfilmekhez, egyetemi vizsgafilmekhez és népszerű közönségfilmhez is.