zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Felpörgött világban megtalálni önmagunkat alapvető, ám mégis bonyolult kérdés áll az Elefánt legújabb, Micsoda című dalának és klipjének középpontjában.

 

elefĂĄnt 700x.jpg

 

 

A nyári koncertek között, gondolván az őszi időszakra, a zenekarnak volt alkalma alkotótáborba vonulni. Itt született meg a Micsoda is, amely a legalapvetőbb, ám mégis legbonyolultabb kérdést feszegeti: Ki vagyok én? Vannak élethelyzetek, pillanatok, amikor az ember nem nagyon találja magát a világban, elveszti lába alól a talajt, és nehezen szedegeti össze széthullott darabjait. Ezt a pillanatot és érzést önti dalba az Elefánt, és ezt az érzést igyekeztek a klippel is még inkább alátámasztani.

 

Valamiféle furcsa, önmagunkkal való meghasonulásról szól a dal. A talajnélküliségtől meghasadó tudat őrületét fejtegeti egy önmagunkkal folytatott belső párbeszéd formájában. Ezt az állapotot illusztrálja a zene a szöveggel oda és vissza. Mondanám, ha műértőnek akarnék tűnni. De leginkább fogalmam sincs” – mondja Szendrői Csaba a zenekar frontembere.

 

A klip rendezője a fiatal Hódi Levente, aki a megfeszített tempóban is pörgős és magával ragadó klipet készített a stábjával. "Az ötletet Tóth Fabóval, a klip operatőrével, dolgoztuk ki. Minket a dalszöveg »Ki vagyok én« kérdésének bizonytalansága és zaklatottsága fogott meg, ez adta a történet vázát és végül a vizuális megoldásokat is ez ihlette. A klipet rekord idő alatt hoztuk össze egy nagyszerű stábbal, akiknek ezúton is köszönet kitartó és odaadó munkájukért. Külön köszönjük Bánföldi Szilárdnak nagyszerű alakítást, Zalka Mártonnak a csodálatos set designt és az Umbrella Kreatív Műhelynek, hogy támogatta és otthont adott a projektnek. Reméljük, legalább akkora örömmel és izgatottsággal nézi végig mindenki a klipet, mint amivel mi készítettük."

 


 

 

 

A dalt először az október 19-i A38-as single bemutatón hallhatja a közönség, amelyet rá egy napra, október 20-én megismétel a zenekar, azután pedig a vidéki koncerteken is hallható lesz a Micsoda.

 

Érdemes elmenni a zenekar őszi koncertjeire, hiszen ezt az időszakot követően a fiúk pihenőre mennek, ami alatt új zenéken dolgoznak majd. Így aki nem szeretne hosszú hónapokig Elefánt nélkül maradni, annak itt az idő megváltani a jegyét a hozzá legközelebb eső városban megtartandó koncertre.

 

Elefánt őszi turnédátumok

 

Október 12. – Nagyvárad, Moszkva kávézó

Október 13. – Debrecen, Nagyerdei Víztorony

Október 19. – 20. – Budapest, A38

Október 26. – Miskolc, Helynekem

Október 27. – Pécs, PécsiEst Café

November 9. – Dunaújváros, Galéria

November 16. – Zalaegerszeg Keresztúry VMK

December 15. – Szombathely, Cinema

December 22. – Nyíregyháza, Club Hollywood

 

A zenekar tagjai: Szendrői Csaba (ének), Tóth András (gitár), Kovács Zoltán (billentyű), Horváth Bence Ede (basszusgitár), Németh Szabolcs (dobok)

 

A dal a Launching Gagarin Records & Management gondozásában jelenik meg.

 

Facebook: https://www.facebook.com/elefantofficial/