zenesz_logo.png



Az East Gipsy Band a hazai jazzélet meghatározó generációit és a roma népzene csillagait egyesíti. A zenekar muzsikája eleven bizonyítéka annak, hogy a roma zenei hagyománynak és a jazznek valóban létezik újszerű és izgalmas fúziója.

 

181018_EastGipsyBand_FotoC_Boor_Adam_02_700x.jpg

 

Fotó: Boor Ádám

 

 

A formáció október 8-án 20.00-tól az Uránia Nemzeti Filmszínházban lép fel a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.

A zenekar vezetője Balázs József, hazánk egyik legtehetségesebb jazz-zongoristája, a hegedűs-gitáros Sárközi Lajos, a cimbalmos Oláh Vilmos, az énekes Balogh Gusztáv, a bőgős Orbán György és Balázs Elemér dobos. A szenzációs csapat már számos országban turnézott, és eljutott Kanadába, valamint az Egyesült Államokba is, hatalmas sikert aratva a legendás New York-i Blue Note-ban és a Detroiti Jazzfesztiválon.

A formáció hét év után jelentkezik új lemezzel, Bridge of Cultures címmel, melynek műsora kontinenseket és embereket köt össze. A dalok egy mozgalmas, őszinte világba, a feltétel nélküli szeretet otthonába repítik hallgatóságukat.

Az estén Roby Lakatos, világhírű magyar hegedűvirtuóz és Tony Lakatos, nemzetközileg elismert szaxofon-fenomén is csatlakozik a zenekarhoz az Urániában.

 

 

 

 

 

Időpont: 2018. október 8. 20.00

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
Jegyvásárlás: https://bit.ly/2PNu14x
https://cafebudapestfest.hu/program?id=104210
https://www.facebook.com/events/465900300562536/