zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Idén Illényi Katica Liszt Ferec-díjas hegedű és thereminművésszel ünneplik meg Miskolcon a zene világnapját.

 

0001_500x.jpg

 

Október elseje a zene világnapja, amit Yehudi Menuhin keltett életre 1975-ben azzal a céllal, hogy a Föld népei minél közelebb kerülhessenek – a zene által is – egymáshoz. Az alkalomból országszerte több koncertet és egyéb zenei programot is rendeznek. A Miskolci Szimfonikus Zenekar idén már ötödik alkalommal szervez erre az alkalomra hangversenyt.

 

Minden évben valami különlegességgel lepik meg a közönséget, volt már oratórikus koncert, világzenei lemezbemutató, tavaly pedig a Csillagok Háborúja zenéje alapján összeállított zenekari szvitet hallhattunk. Idén Illényi Katicával ünnepelnek. „A jeles napok mindig jó témát szolgáltatnak, amire fel lehet fűzni a koncertet, az esten elhangzó műveket. Nagyon várom a miskolci hangversenyt, és számomra az egy csoda, hogy a zene világnapján engem ért az a megtiszteltetés, hogy meg­hívást kaptam a zenekartól” – jegyzi meg Illényi Katica a felkérés kapcsán.

 

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész sokoldalúságát már megismerhette a miskolci publikum. 2018-as Újévi hangversenyen ugyanis hegedűjátéka mellett fantasztikus énekhangjával és különleges theremin játékával is elkápráztatta a nagyérdeműt. Most egy egész estét tölthetünk el vele 2018. szeptember 29-én a Miskolci Egyetem Díszaulájában, ahol a hegedű mellett ismét előkerül a csodahangszer theremin is, melyet érintés nélkül lehet megszólaltatni. Népszerű darabok csendülnek majd fel, a különleges atmoszférájú teremben egy csodás szólista és a Miskolci Szimfonikus Zenekar jóvoltából. A koncerten Silló István vezényel majd.

 

 

ZENE VILÁGNAPJA Illényi Katicával

 

2018. szeptember 29. szombat 19:00 óra

Miskolci Egyetem, Díszaula

www.katicaillenyi.com

 

 

JEGYINFORMÁCIÓ:
Jegyek 2400, 2900 és 3600 forintos áron kaphatóak a Miskolci Kulturális
Központ központi jegyirodájában, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.
irodájában, valamint a www.jegy.hu és a www.mso.hu oldalakon.