zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Szeptember 7-én 20 órától a Harmónia Jazzműhely rendezésében a Szakcsi Lakatos Béla Trió koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

Szakcsi Lakatos BĂŠla Trio 700X.png

 

 

Szakcsi Lakatos Béla az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ívelő pályáján a mainstream jazz, a jazzrock, a new age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. A Liszt- és Kossuth-díjas művész zenéjében különösen nagy hangsúlyt fektet a klasszikus és kortárs zene, a világzene és a jazz ötvözésére.

 

Mindazok számára, akik figyelemmel kísérték Szakcsi Lakatos Béla munkásságát, kitűnhetett, hogy – példaképe, Leonard Bernstein "útmutatása" szerint – egyaránt otthonosan mozog valamennyi zenei műfajban. Az utóbbi tíz évben egyre mélyebbre merült Kurtág György kompozícióinak tanulmányozásában; Ligeti György, Eötvös Péter és Pierre Boulez szerzeményeinek behatóbb megismerése pedig jelenleg is foglalkoztatja. Az eddig elkülönülő zenei műfajokból közös nyelvet teremteni – ebben rejlik Szakcsi elhivatottsága.

 

A magyar jazzvilág másik élő legendája, az Erkel-díjas dobos, Kőszegi Imre tavalyelőtt Szakcsival és a néhai Babos Gyulával egyesítve erejét, hatalmas sikerrel idézte fel és korszerűsítette a néhai nagy múltú Rákfogó hangzását, és ebben a trióban is ő Szakcsi partnere, egyébként az új dobos generáció nagy tanítómestere.

 

Ebben az all-star trióban a bőgős Orbán György, az egyik legfrissebb és legeredetibb hang ezen a nehéz hangszeren, ebben a kis országban, amely szinte hemzseg a virtuóz bőgősöktől. Szakcsi Lakatos Béla New Gypsy Jazz formációjában figyelt fel először rá a szélesebb közönség.

 

 

 

 

Belépőjegy: 2000 Ft

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1600 Ft

Időpont: 2018. szeptember 7. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.