zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Eric Clapton bejelentette, hogy új lemezt készít, ünnepi, karácsonyi dalokat dolgoz fel blues hangulatban.

 

eric-clapton-holiday-press-by-Dave-Kaplan-2018-billboard-1548.jpg

 

 

 

Október 12-én jelenik meg Eric Clapton első karácsonyi albuma, Happy Xmas címmel. A Bushbranch Records/Surfdog Records kiadványa, melyhez már Clapton készített egy borító illusztrációt is, Mr. Slowhand 24. stúdióalbuma lesz, és egyúttal az első, 2016-os I Still Do c. lemeze óta.

 

Az lemezre kerülő 14 dal nagyrészt olyan sztenderdekből áll, mint a White Christmas, a Silent Night, és az Away in a Manger, de lesznek rajta kevésbé ismert karácsonyi dalok is, valamint egy teljesen új kompozíció is a For Love On Christmas Day. A Jingle Bells feldolgozását Clapton a nem rég elhunyt Avicii emlékének ajánlja, ezzel kívánja csodálatát kifejezni a néhai DJ iránt.

 

„Már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy ezeket az ünnepi dalokat fel lehetne dolgozni egy kis blues-os ízzel, és elkezdtem kidolgozni, hogyan játszhatok blues-os témákat az ének részek közé” – mondja Clapton, aki a Happy Xmas-en régi producer kollégájával, Simon Climie-val közösen dolgozik. „Már nagyrészt készen vannak a dalok, az album stílusát, hangulatát leginkább a Have Yourself a Merry Little Christmas c. dal jellemzi.”

 

 

eric-clapton-holiday-450x.jpg

 

Clapton már korábban is prominens fellépője volt egy Bill Clinton elnök által szervezett nagyszabású jótékonysági karácsonyi koncertnek, ami a Speciális Olimpia létrejöttének 30. évfordulójára hívta fel a figyelmet. (A Speciális Olimpián – ellentétben a Paralimpiával – csak értelmi fogyatékossággal élő emberek vesznek rész.) A koncertből sikeres lemez is készült A Very Special Christmas Live from Washington, D.C címmel, ami 1999-ben jelent meg, Clapton öt számot játszik rajta, és a bevételéből a Speciális Olimpiai Játékokat támogatták.

 

Clapton Happy Xmas című lemezére előrendeléseket augusztus 17-től vesznek fel.

 

Eric Clapton weboldala: http://www.ericclapton.com/