zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Tisztul nem csak egy dal. A Tisztul egy folyamat is, ami létrehozta ezt a zenekart és összehozta azt az anyagot, amivel elindulunk és megpróbáljuk beírni a nevünket, ahova csak tudjuk.

 

 

 

 

 

K. Fangler Péter, a zenekar énekese így mesél a lemez címadó daláról, és a videó forgatásáról: „Magát a dalt sokféleképp lehet értelmezni. Számunkra a Tisztul egy fontos pillanata a lemeznek, sokat pofozgattunk és rugóztunk rajta szövegileg. A korong címadó dalaként némi súly nehezedik rá, de emellett azért nem egy rock ballada. Mikor a szöveget megkaptuk Simitől – Pásztor Sámuel, az Anna and the Barbies gitárosa – rögtön összeállt a kép, és tudtuk, hogy ez a szöveg nem csak párkapcsolati oldalról közelít. Itt jött be a képbe az a gondolat, hogy ez a Fangler's első lemeze, amit két év alatt készült dalokból válogattunk össze.

 

 

 

 

 

Így tehát A Tisztul nem csak egy dal. A Tisztul egy folyamat is, ami létrehozta ezt a zenekart és összehozta azt az anyagot, amivel elindulunk és megpróbáljuk beírni a nevünket, ahova csak tudjuk.

 

Mivel régóta szeretnénk egy szövegvideót, amit mi forgatunk, és van benne valamilyen csavar, adta magát, hogy ehhez a dalhoz készítsünk egyet. Bandi, a basszusgitárosunk drónőrült, ezért kézenfekvő volt, hogy valami ilyesmi megoldás születik majd. Mivel a lehető legkevesebb utómunkával szerettük volna megcsinálni a videót, úgy gondoltuk, hogy egy olyan helyen, ahol ez senkit nem zavar, krétaspray-vel felírjuk a betonra a szöveget. A helyszínre csak robogóval és biciklivel lehetett eljutni ezért ott jött az ötlet, hogy vegyük fel így, aztán majd lelassítjuk a felvételt. Ahogy a Még egyszer klipjénél, itt is egy snittben gondolkoztunk végig, de végül Marsa Norbert barátunk segítségével vágtuk véglegesre az anyagot.

 

A zenekar első nagylemeze a Tisztul, 2018 áprilisában jelent meg, formába öntve a banda akusztikus hangszerekkel fűszerezett, élőben rockos, popzenéjét. A lemezről az első klip a Még egyszer című dalhoz készült el.

 

 

 

 

A Fangler’s legközelebb július 28-án, Rúzsa Magdi vendégeként lesz látható a Budapest Parkban. 

 

Az áprilisban megjelent nagylemez itt meghallgatható: http://bit.ly/Fanglers-Tisztul

Facebook: https://www.facebook.com/fanglers/