zenesz_logo.png



A szombathelyi Smoking Frog kemény rockot játszik, ott lesznek az augusztusi Sitkei Rockfesztiválon, legújabb dalukban pedig Budapest vonzásáról elmélkednek.

 

SF 700x.jpg

 

 

A zenekar 2016. novemberében alakult Szombathelyen. A tagok a kezdeti időkben Németh László Péter, Kapustka Csaba, Gábor Péter, Hábetler Péter és Lakics Ádám voltak. Rengeteg próbával és néhány hónappal később, januárban megjelent a YouTube-on egy szöveges videó Ébredés című első dalukról. Ezt követte még további két dal (Esztelen ösztön, Zűrös évek) hasonló formában, majd 2017. áprilisában élőben is bemutatkoztak. Németh László sajnos nem tudta tovább folytatni a zenekarban, így érkezett helyére Gerencsér Péter Süni, de Lacival is megmaradt a kapcsolat, a háttérből segíti, dalszövegeivel támogatja a csapatot.

 

 

SF_2_700.jpg

 

 

A bemutatkozó koncert után gőzerővel kezdtek el első albumukon dolgozni. A nyár folyamán össze is álltak a dalok, augusztus végére végeztek a felvételekkel, majd egy hosszú keverési időszak következett. Végül 2017. novemberében jelent meg a banda első lemeze, Ősrobbanás címmel, ami megtalálható minden fontosabb streaming szolgáltató (Spotify, Deezer) valamint online áruház (iTunes/Apple Music, Google Play) kínálatában, de fizikai formában is elérhető.

 

 

kecskĂŠs 700.jpg

 

 

Időközben még egy tagcsere zajlott le a zenekarban, a dobos poszton Gábor Pétert Kecskés Tamás váltotta. 2017. november 17-én a szombathelyi Végállomás Klubban került sor a lemezbemutató koncertre, ahol szép számú közönség előtt mutathatták be az új lemezanyagot.

 

 

 

 

Az 2018-as év is hozott eddig jó néhány őrületes koncertet. Koncerteztek a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon, a Szombathelyi Szentivánéji Vígasságokon, a körmendi Vasmarock Pikniken, ezek a koncertek felejthetetlen élményt jelentenek a zenekar számára. Ami az idei évből még hátra van, az a Sitkei rockfesztes koncert és az ősztől induló turné, a Kalapács zenekarral, ami egészen 2019. májusáig tart. Eközben persze készülnek az új dalok is, amelyek meg fognak jelenni a streaming szolgáltatásokon, YouTube-on, hogy bárhol, bármikor elérhetőek legyenek bárki számára, aki érdeklődik a zenekar iránt.

 

A Smoking Frog legfrissebb dala a Mágnes, amit a “Budapest dal” pályázatra írtak. „Azért is tetszett meg a lehetőség, mert bár egyikünk sem él a fővárosban, amikor ott vagyunk akár külön, akár együtt, mindig egy új élmény, és általában elég kalandos élmény, a tapasztalatok szerint, ha érted mire gondolok” – meséli Kecskés Tamás dobos.

 

 

 

 

Web: https://smokingfrogmusic.com/

Facebook: Smoking Frog

 

A teljes album elérhető Spotifyon, Deezeren, iTuneson:
Spotify - Smoking Frog - Ősrobbanás
Deezer - Smoking Frog - Ősrobbanás
iTunes - Smoking Frog - Ősrobbanás