zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A 2013 óta létező gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company fő csapásiránya a dallamos indie, alternatív és folk stílusok, mindez igazi "telitorokbólüvöltős" szövegekkel fűszerezve.

 

BBC 700x.jpg

 

 

Ismerős az a helyzet, amikor egy langyos nyári estén a legjobb barátaiddal rácsodálkoztok, hogy milyen gyorsan telik az élet? Ültök a Szabadság hídon, a Deák téren vagy bárhol a világon és hirtelen rátok szakad a gondolat, hogy néhány pillanattal ezelőtt még gyerekek voltatok, és ha ilyen hamar fel kellett nőni, akkor nem is olyan sokára már öregek lesztek.


Ez a gondolatfonal villan át a Bagossy Brothers Company legújabb dalán, a Csendes vizeken is. A legszerethetőbb – és legismertebb – erdélyi magyar zenekar dalai eddig is tökéletes mennyiségű líraisággal csíptek nagyokat a valóságba, ebben most sem kell csalódnunk. A dalhoz egy igazán szemet gyönyörködtető, a csendes nyárestéket megidéző videó is készült.

 

 

 

 

 

És mi emlékeztethetne minket jobban az idő múlására, mint az évfordulók és születésnapok? A Bagossy Brothers Company az ötödiket ünnepli július 26-án a Budapest Parkban, majd július 28-án Tusványoson. Ha már muszáj telnie az időnek, akkor legalább adjuk meg a módját ezeknek a nevezetes napoknak.

 

A 2013 óta létező gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company fő csapásiránya a dallamos indie, alternatív és folk stílusok, mindez igazi "telitorokbólüvöltős" szövegekkel fűszerezve. A zenekar fiatal kora ellenére olyan himnuszokat tudhat magáénak, mint a Van egy ház, a Vakít a kék vagy a legutóbbi, Valahol itt című slágerük. Nagy sikerrel léptek már fel a legfontosabb magyar- és erdélyi fesztiválokon, klubokban, a közönség szeretete mellett pedig a szakma elismerését is kivívták: a Nagy-szín-pad tehetségmutató döntőjéig meneteltek, tavaly pedig Fonogram-díjra és Petőfi Zenei Díjra is jelölték őket.

 

Részletek és virtuális gyülekezés a Budapest Parkhoz ide kattintva, Tusványoshoz pedig ezen a linken.