zenesz_logo.png



Július 20-án a nyár egyetlen budapesti Európa Kiadó-koncertje a 10. születésnapját ünneplő Dürer Kertben!

 

EK 700x.jpg

 

A nemrégiben Nincs kontroll című új EP-jét megjelentető zenekar másfél éve működő új felállásában – Menyhárt Jenő mellett Tóth Zoltán Spenót, Bujdosó János, Kálmán András és Gyenge Lajos – mutatja be új dalait és klasszikus nagy slágereit a születésnapját ünneplő klub kerthelyiségében.

 

A nyolcvanas évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. Különféle korszakaiban más és más felállásokban működött, más és más narratívák mentén fogalmazta meg, fogalmazta újra magát. Az idők során úgy tudott újra és újra megújulni, hogy közben sosem lett a mainstream része, egyéni stílusát és működése független szellemiségét, valamint jelenidejűségét fennállása során végig következetesen megőrizte.

 

Bár többgenerációs közönsége kívülről fújja az olyan klasszikusokat, mint a Romolj meg, a Küldj egy jelet, vagy a Mocskos idők, az Európa Kiadó különféle korszakai során egyszer sem vált a saját maga tribute zenekarává – képes volt megőrizni az „itt és most” érzést. Július 20-án a nyár egyetlen budapesti Európa Kiadó-koncertje lesz a 10. születésnapját ünneplő Dürer Kertben. Vendég a Csaknekedkislány.


 

Facebook: https://www.facebook.com/europakiadozenekar/
Esemény: https://www.facebook.com/events/999107430236476/

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/europakiadodurerkert