zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
„Azzal foglalkozom, amit a világon a legjobban szeretek, ez pedig a zene, a színpad, a közönség. Ez engem boldog és mérhetetlenül gazdag emberré tesz!”

IMG_005_700x.jpg

 

 

Deák Bill Gyula a magyar blueskirály, de Bill Kapitány vagy csak Bill, igazi jelenség a magyar rockzenei életben. Az énekes 70. születésnapja alkalmából fantasztikus nagykoncertre készül, sztárvendégei Hobo és Tátrai Tibor. A magyar blueskirály, az egyetlen hazai énekes, akinek amerikai kritikusok szerint fekete hangja van. Megkérdőjelezhetetlen tehetsége nemcsak itthon tette ismerté és népszerűvé, hanem nemzetközi szinten is igen magasan jegyzik, igazi nagy nevek között.

 

 

A többszörös arany-, platina és gyémántlemezes énekes a koncerten több évtizednyi zenei időutazásra invitál mindenkit november 9-én a Papp László Budapest Sportarénába. A művész repertoárjának örökzöld dalait mára már 3 generáció énekli. A koncerten várható a Rossz vér, Kőbánya blues, Felszarvazottak balladája, és megelevenedik Torda alakja is az István a Királyból.

 

 

 

 

Deák Bill Gyula a kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte pályáját. Később, mint jazzénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttesekben énekelt. 1979-1985-ig a Hobo Blues Band tagja volt, ezután szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil és a P. Box egykori tagjával.


Fellépett az István, a király című rockoperában: Torda, a Táltos szerepében. 1983-ban, az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben láthattuk.

1983-ban Rossz vér címmel jelent meg első szólólemeze.
1986-ban Bill Kapitány Blues Cirkusza és a Mindhalálig blues című önálló albumokkal jelentkezett. (Ezeket a lemezeket 2001-ben újra megjelentették CD-n és kazettán.)
1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett. Dániában és az egykori Nyugat-Németországban is fellépett.

 

Filmszerepet kapott a Kopaszkutya című Szomjas György filmben. A 90-es évektől vidéken és a fővárosban is nagy sikerrel koncertezik folyamatosan együttesével, a Deák Bill Blues Banddel. Az 1993-as Bűnön, börtönön, bánaton túl című lemeze megjelenése után 6 évig új lemezt nem készített, de együttesével rendszeresen koncertezett.


Bort, bluest, békességet című albuma 1999-ben jelent meg. Stílusa változatlan, tehát régi szokásához híven, a tőle megszokott blues: rhythm and blues műfajt hallhatjuk albumán.

 

 

 

 

 

2008. áprilisában, 9 év után jelent meg a következő lemez, Hatvan csapás címmel. Még ebben az évben, december 19-én születésnapi jubileumi nagykoncertet tartott a Körcsarnokban. Erről DVD jelent meg, ami hatalmas sikert aratott.

 

Díjak, elismerések:

2007-Blues Patika Életmű-díj

2008-Pont FM Életmű-díj

2009-Fonogram Életmű-díj

2012-Magyar Érdemrend Lovagkereszt

 

Az ART ANZIX SZÍNHÁZ bemutatja: 

Deák Bill Gyula 70 - Nagykoncert - 

Papp László Budapest Sportaréna 2018. november 9. 20:00

 

Jegyek itt: http://www.eventim.hu/hu/eloadok/deak-bill-gyula-368/profile.html