zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
áRON, azaz Romhányi Áron, a United együttes zongorista-zeneszerzője hamarosan megjelenő lemezének első szóló dalát jelentette meg a napokban, Over the T.O.P. címmel.

 

ĂĄron 700x.jpg

 

 

A sodró lendületű, angol nyelvű rappes-jazzes számban bemutatkozik Szakonyi Milán énekes, és vendég a Group’n’Swing zenekar fúvóskara. A zenét és a szöveget is áRON írta, a dalhoz készült videoklip pedig egy vidám, budapesti nyáréjszaka hangulatát idézi.

 
Az “Over the T.O.P.” címválasztás egyrészt tisztelgés a kedvenc amerikai fúvósos funky zenekarom, a Tower of Power előtt, ezzel indokolható a rövidítés. Másrészt van benne egy adag önirónia: hajlott életkoromra is teszünk utalást a cím magyar jelentésével: “Túl a csúcson” – meséli áRON.

 

 

 

 

Romhányi Áron többszörös Fonogram, Arany Zsiráf és eMeRTon díjas jazz zongorista, Artisjus díjas könnyűzeneszerző. Országosan a United zenekar zongorista-zeneszerzőjeként vált ismertté, többek között a Hófehér Jaguár, a Keserű méz, vagy a Végső vallomás c. dalokkal. Jazz zenekaraival rendszeresen koncertezik külföldön, és dolgozik együtt olyan világszerte ismert jazz zenészekkel, mint Gary Willis, Brandon Fields, Chris Hunter, Eric Marienthal. 
 
áRON jelenleg a lemezanyagon dolgozik, jövő évre tervezi a lemezbemutató koncertet. Rendszeresen koncertezik a United Experience-el, gyakran vendégeskedik a Random Trip-ben is, a Loop Doctors zenekar pedig október 4-én Eric Marienthal szaxofonossal kiegészülve ad koncertet a Müpában.


 
Zene, szöveg, zongora, rap, hangszerelés: Romhányi Áron

Ének: Szakonyi Milán

Csík Tibor - Trombita (GNS Brass)

Bille Gergő - Trombita (GNS Brass)

Almási Attila - Harsona, bariton szaxofon (GNS Brass)

Bakó István - Tenor szaxofon (GNS Brass)

Rácz Roland - Gitár

Mits Gergő - Basszusgitár

Szendőfi Péter - Dob


 
Facebook
Instagram