zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A zsidó kultúra legismertebb dalaiból válogatott a Jazzical Trio és a rájuk jellemző egyéni és izgalmas hangzásban adják elő ezeket 2018. június 10-én a Budapest Jazz Clubban a 3. Zsidó Művészeti Napok részeként. Az est névadó dala Jerusalem of Gold.

 

jazzical triĂł_700.jpg

 

 

A különböző kultúrák és zenei stílusok fúziójáról ismert Jazzical Trió koncertjén a zsidó kultúra legismertebb dalaiból válogattak, és a rájuk jellemző egyéni, és izgalmas hangzásban adják elő ezeket a gyönyörű dallamokat. Játékuk virtuóz, ötletgazdag, és rendkívűl színes, a klasszikus zenéből ismert kamarajátékhoz hasonló, mindhárman egyenrangú partnerként viszik előre a zenei kommunikáció menetét.

 

Káel Norbert a trió alapító tagja, nemzetközileg ismert muzsikus. A jazz és a klasszikus zene fúziójának ötlete már régóta foglalkoztatta. Ehhez sok ötletet adott a magyarországi klasszikus zenei háttér, és az USA-ban ösztöndíjasként töltött évek jazz tapasztalata. Ezek eredményeként alakult ki a triónak írt kompozíciók sajátos stílusa, harmóniavilága. Szóló, és trió koncertjei a világ számos koncerttermében hallhatóak.

 

Lakatos András a magyar fiatal jazzdobos generáció legkiemelkedőbb tagja. Stílusára sokszínűség, invenciózus játék jellemző, amely tulajdonságok méltán tették a Jazzical Trio oszlopos tagjává. A trio kamarazene-szerű hangzása nagy részben András dinamikus, és kommunikatív játékának is köszönhető. A Magyar Rádió Jazzdob versenyének győztese.

 

Oláh Péter, bőgős a nemzetközi jazz fesztiválok állandó fellépője. Azután került a Jazzical Trio-ba, miután Norbert hallotta virtuóz, ritmikus, és dallamos játékát. Andráshoz hasonlóan számos zenei projekt tagja. Egyedi hangjának, és fantasztikus zenei ötleteinek köszönhetően a trió egyedi, és káprázatos hangon szólal meg.

 

Helyszín: Budapest Jazz Club
Időpont: 2018. június 10. – 19 óra
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

Jazzical Facebook: https://www.facebook.com/norbertkaeljazz/


Jegyek: jegy.hu
Személyesen a BJC Jegypénztárában
(Nyitvatartási napokon: 20:00 órakor kezdődő koncertek esetében 19:00 órakor, egyéb esetekben pénztárunk a program kezdete előtt 1 órával nyit.)
További információk: BJC

 

A koncert a 3. Zsidó Művészeti Napok részeként valósul meg.