zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
"Örökbe fogadtam egy oroszlánt! Vagy ő fogadott engem örökbe?" – teszi fel a kérdést Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál frontembere-dalszövegírója.

 

Intim Torna IllegĂĄl press photo 2_Bikali SĂĄndor_700x.jpg

 

 

Fotó: Bikali Sándor

 

 

A tavaly egy kislemezzel jelentkezett zenekar május 25-én új konceptalbumot ad ki, amelyet Peti oroszlánokkal kapcsolatos élményei, látomásai is inspiráltak. Az Intim Torna Illegál megalakulása óta hazánk egyik kedvenc koncertzenekara, a klub- és fesztiválélet egyik legenergikusabb produkciója, amely mély gondolatokat tálal fülbemászó slágerekbe csomagolva, melyekből a Vágjál lyukat a kádba egyenesen szlogen lett, de a Mennyország kapuján át a Köszönöm szépenig számos dal megjárta a rádiós slágerlisták tetejét. Képviselték már Magyarországot Európa legrangosabb showcase-eseményén, a Eurosonic fesztiválon. A megújult zenekar a tavalyi Köszönöm szépen EP dalait is beépítve egy egységes albummal jelentkezik Élni jöttünk címmel.

 

"Élni jöttünk" egy olyan világba, amely nem bánik velünk kesztyűs kézzel. S bár próbálnak minket megváltoztatni és beolvasztani, mi mégis a magunk urai vagyunk, és kitartunk az értékeink mellett. Ennek a legerősebb jelképe az oroszlán. Az oroszlán a maga ura, és ha megtámadják, akkor keményen visszavág, de hamar megbocsát, és nem haragtartó” – definiálja az ITI körül felbukkant nagyvad szerepét Péter.  „Az Oroszlánok mindig arra törekednek, hogy helyre tegyék a dolgokat a világban; hatalmas érzésekkel rendelkeznek és érezniük kell, hogy végül valamit véghez vittek. Cselekvéssel reagálnak a helyzetekre ahelyett, hogy hátra dőlnének és gondolkodnának rajta; nem ösztönösek, de azért, mert a jövőbe néznek és számításba veszik tetteik következményeit.”

 

Péter valóban örökbe is fogadott egy oroszlánt a budapesti állatkertben, míg május 24-től már látható az Intim Torna Illegál vadonatúj, "oroszlános-cirkuszos" klipje, a Los Tiki Pictures csapatával készült Feltettem a polcra a szívemet című dal,  mely a május 25-én megjelenő  Élni jöttünk című legfrissebb albumot vezeti fel. Az album fizikai formátumban is kapható már a MOL töltőállomásokon, június 2-án pedig mindezt be is mutatják élőben a Budapest Parkban.

 

 


  

 

„A Feltettem a polcra a szívemet című dalunkhoz forgatunk klipet. Az oroszlán a lemez életre kelt manifesztációja. A forgatási helyszínt Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója bocsátotta a zenekar rendelkezésére, ahol a zenekar a rács mögött, a manézsban játszott, egy légtérben egy cirkuszi oroszlánnal” - mondja Péter.
A legtöbb munkával, legtovább készült szám a lemezről. Kicsit olyan volt, mint Luca széke. A keverés alatt Sellyei Tamásnál hangmérnöknél folyamatosan jöttek az  újabb ötletek, hogy milyen végső formát kéne adni a dalnak. Egyik nap egy teljes kórust rögzítettünk a dalhoz, másik nap Peti rohant át egy másik stúdióba új gitársávokat játszani, míg mi párhuzamosan kevertük az anyagot. Harmadik nap le kellett cserélni a teljes basszus sávot, hogy teljes legyen az összhang. Nem volt kérdés, ez a szám kap klipet az új lemezre. Hiszünk a dalban, szeretjük”
mondja Gálos Ádám, a zenekar dobosa.

„A lemez dalai mind ugyanabban a hangulatban íródtak, és bár tempójukat tekintve eltérőek, mégis egységes képet alkotnak, és egyenként is megállják a helyüket” –
mesél a lemezről Péter.

 

 

ITI_ÉLNI_JÖTTÜNK_COVER_500x.jpg

 

 

 

Élni jöttünk album
YouTube:
https://bit.ly/2xeM5Ae

Spotify: https://spoti.fi/2xhEQaK

 

Intim Torna Illegál lemezbemutató koncert

 

Vendég: HolyChicks

Időpont: 2018. június 2. 18.00
Helyszín: Budapest Park

Online jegyek: https://bit.ly/2KISntF


Küzdőtér 

Kedvezményes elővétel május 25-ig: 2 999 Ft

Normál ár május 26-tól: 3 499 Ft


Terasz jegyek 

Mastercard bal első terasz: 5 999 Ft

Mastercard bal középső terasz: 5 999 Ft

Facebook-esemény: https://bit.ly/2kfysqZ

ITI Facebook: https://bit.ly/2x69Eep
Web: http://www.intimtornaillegal.hu/