zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Remek este ígérkezik május 4-én a Kuplungban, a Red Red és a Los Orangutanes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

 

 

 

A Red Red Élő Márton és Mensa ghánai-magyar koprodukciója, afrikai elektronikus tánczene, vibráló, élettel teli formáció – ezen az estén 4 fős zenekari felállásban láthatóak. M3NSA, az úttörő ghánai producer, dalszerző és előadó, akinek munkássága a FOKN Bois-hoz köthető, illetve ELO, producer és zenész (Irie Maffia, Sena) zenei találkozásából született a Red Red, ami közös élményeik és kísérleteik eredményeképpen egyedi stílusú, afrikai elektronikus tánczenét hozott létre.

 

2012-ben ELO es a FOKN Bois közös megjelenése a "Dunaquest In Budapest" (Akwaaba Music) kapcsán turnéztak Európában és Ghánában is. Ennek a folytatásaként született a RedRed - Ghetto feat. Sarkodie produkció, mellyel megtalálták a saját stílusukat és előreláthatóan Budapesten, ahogy Accrában is fel fognak robbantani néhány színpadot.

 

Facebook: https://www.facebook.com/RedRedMusic/


 

 

 

los orangutanes_2 700.jpg

 


A Los Orangutanes Magyarország első számú és talán egyetlen, Kelet-Közép Európában is unikumnak számító latin-amerikai cumbia bulibandája. A zenekart többek között az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Zuboly, és a Manaky magyar, perui és uruguayi zenészei alkotják. A csapat december 16-án debütált teltházzal, és bebizonyította, ezt a zenét lehetetlen ülve hallgatni.

A házibuli hangulat garantált! A cumbia eredetileg egy kolumbiai zenei műfaj, ami közép- és dél-amerikai hódító útját követően átterjedt a többi kontinensre, s mint egy vírus, megfertőzött néhány magyar zenészt is. Így született meg a magyar cumbia, melynek első képviselője a Los Orangutanes együttes, azaz Az Orángutánok. A zenekart Árkosi Szabolcs, Élő Márton, Krecsmáry Zsolt, Iván Tabeira, Herr Attila, Alex Torres, Szarvas Dávid, Pásztor Ákos, Meggyes Ádám és Bognár Szabolcs műfaj iránti rajongása hívta életre.

 

 

 

 

Időpont: 2018. május 4.
Helyszín: Kuplung
Kapunyitás: 19.00
FB esemény: https://www.facebook.com/events/184804318817689/