zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Cséry Zoltán zongoraművész, zeneszerző, költő, dalszövegíró április 27-én a MagNet Házban mutatja be először egyszemélyes, szólózongorás, instrumentális projektjét „Dalok a lelkednek / Songs For Your Soul” címmel.

 

70571ae4-7bad-4d52-86d0-ec715100b62f.jpg

 

 

A zongorára komponált művek elrepítik a hallgatót egy olyan világba, ahol megnyugodhat, kikapcsolódhat, egy saját „filmet” forgathat le a hallott dalokra. Pár akkord, letisztult dallamívek, minimalizmus, szárnyalás jellemzi a műveket, amit aztán a hallgató az adott hangulatában visz tovább a lelkébe, s zár a szívébe. A szerző fontosnak tartja, hogy meg kell olykor állni egy kicsit a rohanó világban, becsukni a szemeket és hátradőlni, relaxálni. Gyógyító, reményt keltő dallamok ezek, amire szükség van manapság. A mélyebb kompozícióktól a könnyedebb darabokig utaztat minket ez a zenei „zarándokút”.

 

 

 

 

 

Cséry Zoltán többek között a Barabás Lőrinc Quartet, a Kodály Spicy Jazz és a Random Trip billentyűse. Pályáját a Kimnowak zenekarban kezdte, együtt zenélt Kálloy-Molnár Péterrel, Dés Lászlóval, négy évig a Subscribbal, tíz évig a Special Providance tagja volt.  Négy éve alapította meg Pákai Petrával a Patché nevű formációt, ahol zeneszerző és szövegíró is Petra mellett. Emellett verseket is ír, legismertebb versét Kálloy-Molnár Péter szavalja. Színházi munkáihoz tartozik a Pilvaker, aminek több éve állandó zenésze.


Ígéret
Life Is A Playground
If You Want
Timeline
When The City Sleeps


Időpont: 2018. 04. 27.
Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Budapest, Andrássy út 98, 1062
Kapunyitás: 19 óra
Koncert kezdete: 19:30