zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Április 20-án a Harmónia Jazzműhely rendezésében a Cseke Gábor – Szaniszló Richárd Duó, 21-én a Balázs József Trió koncertjére kerül sor a Budapest Jazz Clubban.

 

Cseke Gábor – Szaniszló Richárd Duó

Időpont: 2018. április 20-án, 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

 

 

Cseke_szaniszlo_700x.jpg

 

 

CSEKE GÁBOR zongorázik. Hallatlanul sokoldalú zenész és csodálatos zongorista. A Modern Art Orchestra kulcsembere. Még a Budapest Jazz Orchestra tagjaként dolgozott együtt Peter Erskinnel és David Liebman-nel. Állandó kísérője volt a Bartók Rádió jazzversenyeinek, műsorainak. Kiváló kamarapartner, rendszerint ő kíséri az itt fellépő brit művészeket. Emellett nagyszerű komponista.

 

SZANISZLÓ RICHÁRD kiváló vibrafonos és legeredetibb jazz-zenészeink egyike. Neve viszonylag ismeretlen a beavatottak körén kívül, mert vidéken él, noha az amerikai lemezvállalat, Soron már felfedezte magának, ami szomorú képet nyújt saját kis jazzvilágunkról. Richárd az egyik legötletesebb, leginvenciózusabb zenész az országban.

 

 

 

 

 

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

 

 


Balázs József Trió, vendégművész: Bolla Gábor

Időpont: 2018. április 21-én, 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

 

balĂĄzs jĂłzsef 700.jpg

 

  

 

A legendás New York-i Blue Noteban és a Detroit Jazz Fesztiválon is elsöprő sikert aratott East Gipsy Band zongorista vezetője BALÁZS JÓZSEF, a közép generáció egyik legtehetségesebb billentyűse, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere. Most megmutatja, hogy nem csak az etno-jazz világában, de a műfaj fősodrában is ragyogó zenész.

 

A bőgős PECEK LAKATOS KRISZTIÁN 13 éves korában nyerte meg az országos jazz nagybőgő versenyt és röviddel utána az unokatestvéreivel alkotott Pecek Lakatos Trióval frenetikus sikert aratott a legendás londoni 606 Clubban. Azóta, a ma már 26 éves zenész a magyar jazzvilág élvonalában az egyik legkeresettebb muzsikus hangszerén. A zongorista bátyja, BALÁZS ELEMÉR dobosként és zeneszerzőként - immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek.

 

 

Bolla best_700x.jpg

 

A tenor- és szopránszaxofonos BOLLA GÁBOR kirobbanó őstehetség. Fellépett a legtöbb rangos európai fesztiválon. Jelenleg Koppenhágában él és Európa legjobb jazz klubjaiban játszik.

 

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 


https://www.bjc.hu/