zenesz_logo.png



Király István, alias Steve King nagyszerű instrumentális albumot készített Cigarette Break, azaz Cigarettaszünet címmel.

maxresdefault_700x.jpg

 

 

Király István, akit korábbról a Király István & G-Jam Projectből, valamint 2015. szeptembere óta a Karmapirin zenekarból is ismerhetünk, megjelentette negyedik szólóalbumát, ami kizárólag gitárra épülő instrumentális dalokat tartalmaz. A G-Jam Projecttel készített három lemeze több mint 4000 példányban kelt el. Az első három lemez dalaihoz klipek is készültek és várható, hogy az új albumhoz is hamarosan elkészül az első videoklip.

 

A most megjelent Cigarette Break többek között abban is különbözik a korábbi lemezektől, hogy a Karmapirin zenekarral történő folyamatos koncertezés és elfoglaltság miatt Király István nem a megszokott zenekarral vette fel a számokat. Továbbá abban is, hogy kicsit a nemzetközi piac felé is tekintve – az instrumentális kompozíciók miatt nyelvi akadályok nincsenek – István Steve King néven jegyzi az albumot. A Cigarette Break dalai valahol a dallamos rock, és a jazz-rock határán egyensúlyoznak, némi blues-os ízzel, kifejezetten jót tesz a lemez hangulatának, amikor a szaxofon és a billentyű is szóló szerephez jut. A témák szellemesek, dallamosak, jól követhetők, a szólók bravúrosak, ízlésesek, sehol nem öncélúak, a gitár elképesztően szépen és melegen szól, csak ajánlani tudjuk minden igényes zenét kedvelő olvasónknak.

 

 

borito-500x500.jpg

 

 

A lemezkészítés során közreműködtek Kovács Balázs (dobok), Pénzes Máté (billentyűs hangszerek), Pfeff Márton (basszusgitár) és Mits Márton (szaxofon). A felvételek a debreceni MMP stúdióban zajlottak, illetve egy részük a mátészalkai "jajj" stúdióban készült Mosquito és SzegPisti hangmérnöki segítségével. A borítóterv Polgári Sándor, a borítófotó Kenéz Ica munkája.

 

Ezzel a formációval egyelőre nem terveznek élő fellépést, a Karmapirin mellett nagyon nehéz lenne, talán év vége felé jöhet össze egy lemezbemutató buli.

 

Addig is míg elkészül az új lemezhez az első videó, ajánljuk a Király István & G-Jam Project egyik klipjét.

 

 

 

 

 

Király István web: https://www.kiralyistvan.hu/

 

Az új album teljes egészében:
https://youtu.be/pR6ANVwCrQo

 

G-jam klip:
https://youtu.be/eQIWRL0B65g

https://youtu.be/88KohwYOkFI

https://youtu.be/75heqxSHC9U