zenesz_logo.png



Ki ne akart volna gitárhős lenni? Ki ne tudná, hogy a gitár még mindig nagyon menő. Persze kinek ezért, kinek azért – a csajozásért, a szenvedélyért, vagy a művészi önkifejezésért.

 

igf 700x.jpg

 

 

Egy biztos: a gitár még mindig az egyik legfontosabb és legnépszerűbb hangszer a világon. És ennek a hangszernek idén ismét fesztivált szentelnek, aminek ráadásul még egy Grammy-díjas vendége is lesz, William Kanengiser. Április 12. és 15. között ismét megrendezik a Szegedi Nemzetközi Gitár Fesztivált.

 

A Szeged IGF // International Guitar Festival a legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon. Az évek során összesen 5 kontinens, 31 országából érkeztek neves művészek. A fesztivál magyarországi helyszíne idén nem csak Szeged, hanem Budapest is.

 

 

kanengiser_700x.jpg

 

 

 

A rendezvény nem csak szórakozást jelent a hangszer szerelmeseinek a legkülönfélébb stílusokban, hanem lesz interaktív gitároktatás amatőröknek, akik elismert zenészektől tanulhatnak, izgalmas, nyilvános versenyek, és mesterkurzusok. És persze kapcsolatépítési lehetőség kíváncsi szakembereknek zenészek a menedzsereken és a producereken át a zenei újságírókig.


És mindezek különféle helyszíneken: bárokban, kulturális intézményekben, templomokban vagy épp az otthoni kényelmes fotelben, az élő internetes közvetítésnek köszönhetően.

 

 

 

 

 

„Egy olyan fesztivál ez, ahol testközelből tapasztalhatjuk meg a húrok vonzó erejét, legyen az klasszikus vagy könnyűzene. A világ legkülönbözőbb tájáról érkező művészek hozzák el ide színes kultúrájukat, a közönség pedig szórakozva tanulhat és tanulva szórakozhat” – mondja Pavlovits Dávid, a fesztivál alapítója.

 

2018-tól, a Szeged IGF részese a EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative-nek, mely az első európai klasszikus gitárfesztivál együttműködés, többéves projekt 14 fesztivál részvételével Horvátországból, Finnországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Hollandiából, Montenegróból, Bulgáriából, Spanyolországból Portugáliából, Észtországból és Bosznia-Hercegovinából.

 

 

További információ:
https://www.gitarfesztival.hu/
https://www.facebook.com/SzegedIGF/
https://www.facebook.com/EuroStrings/