zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Petruska András a legutóbbi, Kapunyitó lemeze és készülő harmadik albuma közötti időszakra, mint egyfajta kísérleti időszakra tekint. A Híd EP éppen ennek az újrafelfedezésnek az eredménye, bemutatója április 6-án, a Muzikumban lesz.

 

Petruska_credit_LĂĄng_Peter 700x.jpg

 

Fotó: Láng Péter

 

 

A Hovatovább koncertsorozat Petruska András, dalszerző ihletkereső, játékos sorozata, a régi és az új lemez közötti izgalmas időszak, tele kísérletezgetéssel, ahol szabadon felpróbálhat más műfajokat, különféle zenekari felállásokat is. A sorozat első állomásán Oláh Dezsővel a jazz terepén kirándult, a soron következő koncerten pedig a Csík zenekarból ismert Kunos Tamás brácsajátékával egészülnek ki a már jól ismert dalok, hiszen ahogy Petruska vallja: hagyományos hangszerek nélkül is lehet rock and rollt csinálni.

 

A mostani fellépés ráadásul egyben EP bemutató is lesz, itt debütál a Kapunyitó és a készülő harmadik nagylemez közt megjelenő Híd EP, ami egy játékos kísérletezés régi és új szerzeményekkel. Hiszen egy dal, – akárcsak egy történet – még azután is tud alakulni, új formákat felvenni, hogy az elvileg egyszer már bejárta saját útját a megszületéstől a lemezre kerülésen át egészen addig, hogy a közönség megismerte és megszerette. A Híd a meglévő alkotásokkal játszik, egyfajta kézműves remix lemez, ami – ahogy a neve is utal rá – átvezet a múlt és a jövő között. A Híd bemutatója április 6-án lesz a Muzikumban, ahol Kunos Tamás játéka mellett Petruska vendége Demény Gergely lesz.

 

 

Időpont: 2018. 04. 06., 20.30

Helyszín: Muzikum Klub
Jegyárak: 2000 Ft

Jegyvásárlás: a helyszínen és online a Tixa.hu-n: https://tixa.hu/Petruska-EP-bemutato_20180406_muzikum

Facebook-esemény: http://bit.ly/2Hi4ZpZ

 

Ne maradj le semmiről:
www.petruskaandras.hu
Facebook: https://www.facebook.com/andrispetruska/
YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYyjtKm30g15MPGeftr3sxgZHBimDK8Wy