zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A Group’N’Swing zenekar Magyarország első számú Swing & Boogie Show zenekara, mely saját, kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, de swinges, big band-es hangulatot idéző szerzeményeivel, és a stílushoz passzoló karakteres imidzsével vívta ki a szakma és a közönség elismerését.

RekaBalint koz.jpg

 

Megjelenésüket csíkos öltönyök, kalapok és a zenekari oldtimer autó teszi teljessé.

2010 októberében jelent meg debütáló lemezük, „Swing amíg élek” címmel, melyen Pély Barna, Elek Norbert, Almási Attila és Sapszon Bálint szerzeményei hangzanak el. Az albumon található „Szép lányok és rossz fiúk” című dal bekerült a III. Jazzy Jazz Dalverseny döntőjébe is. A verseny egy különdíjat is hozott a zenekarnak, Gájer Bálint a zenekar egyik frontembere, a” legjobb férfi énekes”-nek járó díjban részesült.
A most elkészült második nagylemezüket, a „Botrány”-t modernebb hangszerelés és elegánsabb hangvétel jellemzi, ami nem csak zeneileg, de színpadi megjelenésben is megnyilvánul a csapat koncertjein. Jól tükröződik ez a nagyvonalú zenekari felállásban is: 4 fúvós, dobos, nagybőgős, gitáros, zongorista és két énekes: a bájos Mihályi Réka és a minden sármmal megáldott Gájer Bálint személyében. A ’Botrány’ című album zenei rendezője ezúttal a United formációból is ismert Romhányi Áron volt.
A cél továbbra is az volt, hogy műfaji korlátok nélkül jól táncolható, bulis dalokat írjanak. Az alapvetően pop zenei struktúrájú albumon keveredik a swing, a latin, a ballada és a rock’n’roll. Mindenből a legjava, a lényeg az igényes szórakoztatás! Az új lemez gerincét ezúttal még inkább a magyar nyelvű saját szerzemények adják, melyek mellé négy feldolgozás is felkerült, hogy azért az ismerős dallamok is felcsendüljenek. A Group’n’Swing ’Botrány’ című albuma egy tökéletes házibuli nélkülözhetetlen kelléke!

GnS csoport koz.jpg

 

Tracklist:

Botrány
Ez volt a szerelem, ennyi
Elfelejtett dallam
Mint egy zsák
Just the way you are
Bár lennék hős
Mégis mit vártál?
Megjavulok
Mambo Italiano
Férfiszív adó
Szótlan
You’re the first, my last, my everything
Tu vuó fá L’americano
Kabalanő
Komprumisszumképesség
Vár ránk egy világ

Zene: Romhányi Áron, Gájer Bálint, Lőrincz Ádám, Kovács Erik, Almási Attila
Szöveg: Födő Sándor “Fido”, Lombos Márton, Várszegi Ákos, Szűts Rita
Hangszerelés: Romhányi Áron
Ének: Mihályi Réka; Gájer Bálint
Trombita, vokál: Csík Tibor, Nyikes Krisztián
Tenor szaxofon, vokál: Bakó István
Harsona, bariton szaxofon, vokál: Almási Attila
Zongora, vokál: Lõrincz Ádám
Gitár: Gyalog Zoltán
Nagybőgő: Molnár Péter
Dobok: Péntek Tibor

www.groupnswing.hu
http://www.facebook.com/groupnswing
http://www.youtube.com/user/groupnswingband
Korábbi videóklipjük:
http://www.youtube.com/watch?v=9ULYZVz-5H4