zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Az ethno funk magyarországi nagykövete, a Kerekes Band különleges vendéggel, Deák Bill Gyulával tér vissza az A38 Hajóra, így március 24-én Fehér Zsombor effektekkel megtámogatott furulyakészlete a rollra helyezi a hangsúlyt a funk’n’rollból.

kerekes-band-pressphoto2018B-700x.jpg

 

 

A hazai blues szcéna egyik legnagyobb ikonja, Deák Bill Gyula a Kerekes Band vendégeként lép fel az A38-on március 24-én, így a kőbánya blues ethno funk kísérettel debütál a Hajón. „Régi baráti kapcsolat fűz Bill Kapitányhoz. Mindketten imádjuk Jimi Hendrix zenéjét, így pár hónapja egy egri koncertjén meghívott, hogy furulyával szálljak be a Voodoo Childba. Bill örömmel fogadta, hogy visszahívtam erre a koncertünkre. Számomra ő a megtestesült közép-európai blues, a leghitelesebb bluesman és óriási megtiszteltetés, hogy életében először a Kerekes Banddel lép fel az A38 Hajón” – meséli Fehér Zsombor.

 

 

Deak_Bill_Gyula_400x.jpg

 

 

Az ország egyik meghatározó világzenei együttese, a Kerekes Band a népzene és a rock energiáit ötvözve egy teljesen saját, csak rájuk jellemző hangzást hozott létre: hasító ethno funk, felszabadító csángó boogie, nagy terpeszes folk 'n' roll. A zenekarban az év elején tagcsere volt, így Sohajda Péter basszusjátékát most először hallhatja a budapesti közönség, ami Fehér Viktor dobjátékával kiegészülve egyértelműen a folk élet egyik legkeményebben dolgozó ritmusszekcióját adja.

 

 

47f4435d-8be2-41eb-a09d-b377d4ee34ee.jpg

 

 

Március 24-én nemcsak Deák Bill Gyulával egészül ki a Kerekes Band, VJ Bimaxim vetített vizuális háttere is hozzájárul a følklandi koncertélményhez. Az est előzenekara a hasonlóan magas energiaszintet megütő, s a népi motívumokat szintén a rock and rollba építő Voodoo Papa Duo lesz.

 

 

[kerekes band]

 

 

 

 

 Kerekes Band + Deák Bill Gyula, vendég: Voodoo Papa duó

2018. március 24. – A38

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/332360543936795/

 

További információ, jegyek: https://www.a38.hu/hu/program/kerekes-band-hu-voodoo-papa-duo-hu