zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Az idei Frankfurti Musikmesse újabb rendezvényeiről és egy európai dalszerző versenyről is hírt kaptunk.

TheWorldOfVintageGuitars_(c)_PietroSutera_700.jpg

 

Fotó: Pietro Sutera

 

 

The World of Vintage Guitars – a Vintage Gitárok Világa

 

Az áprilisi Musikmesse a öreg, tradicionális gitárokat kedvelők és az elektromos gitár története iránt érdeklődők számára is vonzó eseményt kínál. A „Fender by Leo Fender: A Fender Elektromos Gitárok Fejlődése 1950–1964” című kiállítás eredeti hangszerekkel mutatja be Leo Fender modelljeinek fejlődését az aranykornak számító korai ’50-es évektől a ’60-as évek közepéig. Emellett a Fender Custom Shop részlege gazdag kollekciót állít ki egyedi, kézzel gyártott hangszerekből, melyek az USA-ban készültek ebben az időszakban, valamint vintage gitárokból, amiket olyan legendák használtak, mint Joe Bonamassa, Joe Satriani, vagy Stevie Ray Vaughan.

 

 

_92703160_darryl2.jpg

 

Keith Richards és az ötödik Stones: Darryl Jones

 

 

 

Számos igazi kincs lesz hozzáférhető a látogatók számára egy külön helységben, ahol a gitár rajongóknak lehetőségük lesz megtapasztalni annak a kornak a sajátos hangulatát, melyben ezek vintage hangszerek készültek.

 

Egy másik érdekes helyszín a „Fender Custom Shop Lounge” lesz, ahol híres és ismert gitárosokkal találkozhatnak az érdeklődők, így üdvözölhetik Darryl Jonest, aki a Rolling Stones turnék basszerosa, ott lesz Ken Taylor és Peter Keller (Peter Maffay Band), valamint Thomas Blug, a kiemelkedő német gitáros, és erősítőfejlesztő, akit olvasóinknak a BluGuitar eszközök kapcsán már bemutattunk.

 

A The World of Vintage Guitars helyszínét a Galleria 0-ban találjuk meg.

 

Részletek: https://musik.messefrankfurt.com/frankfurt/en/programme-events/guitars/vintage-guitars.html

 

 

 

 

guitar_camp_ jen_majura_jlv_03_700x.jpg

 

Jen Majura - Fotó: Jean-Luc Valentin

 

 

 

Guitar Camp – gitárosok testközelben

 

Ahogy korábban már írtuk, a Musikmessén a sikeres Guitar Camp is folytatódik, nemzetközileg elismert gitárosok részvételével. A 9.0 csarnok területén kialakított speciális területen közelről kísérhetjük figyelemmel a négy szekcióra osztott program – ‘Guitar Camp’, ‘Guitar College’, ‘Guitar Academy’ és ‘Guitar Brand Area’ eseményeit. Ráadásul minden gitáros rendelkezésre áll egy kis beszélgetésre, autogram osztásra a bemutatója után. Ami idei újdonság: óránként mesterkurzusok lesznek a gitár hangképzésről és a játéktechnikáról.

 

Már a kialakult a fellépő gitárosok végleges névsora, így a kemény riffek kedvelői örömmel üdvözölhetik az Evanescence tagját, Jen Majurát. Most először vesz részt a Guitar Campen Robbie Williams gitárosa, Tom Longworth. Szintén ott lesz a két nagyszerű német zeneszerző és stúdiózenész, Bruce Gaitsch és Nico Schliemann. További húzó nevek az Annihilator frontembere Jeff Waters, a Freak Kitchen alapítója Mattias Eklundh, a lélegzetelállító Nick Johnston és Andreas Gabalier gitárosa Alen Brentini.

 

Részletek: https://musik.messefrankfurt.com/frankfurt/en/programme-events/guitars/guitar-camp.html

 

 

 

image001_700x.jpg

 

Fotó: Petra Welzel

 

 

DW, Gretsch, Remo – GEWA Drums

 

Az idei Musikmesse látogatóinak alkalma lesz megismerni olyan világhírű márkákat is, mint a DW, a Gretsch és a Remo. A kiállításon ezeknek a top márkáknak a kizárólagos európai disztribútora, a GEWA Drums fogja kiállítani ezeknek a márkáknak a termékeit, több különböző helyszínen, a 9.0 csarnokban.

 

A kiállításon és a bemutatókon kívül a GEWA további eseményekkel is készül. Naponta filmvetítéseken mutatják be a DW Tasmanian Timber, a DW 45th Anniversary és a DW Contemporary Classic Drums dobfelszereléseket. A DW „vezető elméje”, John Good is a helyszínen lesz szerdán és csütörtökön, hogy a látogatók kérdéseire válaszoljon. A Remo egyedi projektje, a Remo Drum Circle a legfiatalabb látogatóknak szól a csoportos zenélésről. Erre az eseményre a „Discover Music” területén, a 10-es csarnokban kerül sor.     

 

 

 

 

 

 

 

Logo ESA_700x.jpg

 

European Songwriting Award Musikmesse premier, 2018.

 

A Yamaha, a Messe Frankfurt és a German Songwriting Awards szervezői új díjat alapítottak a dalszerzők és producerek számára, ez a European Songwriting Award (ESA). Így Európa legnagyobb zenei kiállítása egyben egy nemzetközi dalszerző versenynek is helyet ad. A zsűri nemzetközileg elismert zenei és A&R szakemberekből fog állni, az ő döntésük alapján hirdetik ki a dalszerző verseny győztesét.

 

A győztes közvetlen a kiállítás után stúdióba vonulhat, és profi producerrel dolgozhat dala felvételén. Ha a felvétel elkészült, akkor az erre alapított énekes-dalszerző label alatt az ESA dal világszerte terjesztésre kerül. A Yamaha márkára is számíthat a győztes: a világ vezető hangszergyártó cége támogatni fogja, hogy énekessé, dalszerzővé váljon.

 

A European Songwriting Awardra a dalokat 2018. március 1-től egészen 2018. április 10-ig lehet benyújtani. Részletek a www.europeansongwritingawards.net oldalon találhatók. Az öt legjobb énekes-dalszerzőt meghívják, hogy élőben lépjen fel a verseny fináléján, ahol a zsűri előtt kell versenydalukat előadni. Erre a döntőre a Kiállítási Központban a Portalhaus épületében, a Yamaha standon kerül sor 2018. április 13-án.

 

A verseny eredményét is itt, röviddel a dalok bemutatása után hirdetik ki.

 

https://musik.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html