zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Már korábban is írtunk az idei Musikmesse várható programjairól, ezúttal egy sokkal részletesebb tájékoztatást, betekintést szeretnénk nyújtani a Musikmesse és a Prolight + Sound tervezett eseményeibe.

 

705_66054_MM_Header_Newsletter_700x350.jpg

 

 

Musikmesse és Prolight + Sound 2018: szorosabb összefonódás és nagyobb hangsúly a szakmai eszmecserén


A Musikmesse (2018. április 11-14.) és a Prolight + Sound (2018. április 10-13.) szakvásárokon a gyártó vállalatok találkoznak a világ minden tájáról érkező kereskedőkkel, a hangszer-, rendezvény- és médiatechnikai piac profi szereplőivel, valamint a zenészekkel. A múlt évben összesen mintegy 100.000 látogató érkezett 144 országból a vásárvárosba. 2018-ban is számos bemutatkozási lehetőség közül választhatnak a kiállítók a legkisebbtől a legnagyobbig: a mindenre kiterjedő „induló” standbérleti szolgáltatáscsomagtól a szabadterületen rendelkezésre álló élő bemutató területeken át a két szakvásár kísérő rendezvényein a márkajelzésig vagy más figyelemfelkeltő megjelenésig.

 

A rangos nemzetközi vásárpáros 2018-ban még szorosabban összefonódik. Újdonság lesz az „Audio, DJ & Recording” termékcsoport összefogása a 4.1-es csarnokban, valamint a csarnokkiosztás további optimalizálása is. A zajcsökkentési intézkedésekkel, valamint a szerdai, csütörtöki vásárnapon és péntek délelőtt a szakmai látogatókra történő összpontosítással a zeneipari és oktatási szakemberek, valamint a profi zenészek ágazati seregszemléjeként és ötletadójaként erősíti jó hírnevét. A zenerajongók péntek délután és szombaton kedvezményes magáncélú látogatói belépőt vásárolhatnak. A nagy sikerrel bevezetett rendezvények, mint például a Drum Camp és a Guitar Camp, a Musikmesse Festival, valamint a Silent Stage különbemutató 2018-ban is várják a látogatókat.

 


mm_ps_17_700x.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

 

 

 

Összefogja erőit a vásárpáros: Audio, DJ & Recording a 4.1-es csarnokban


Az Audio, DJ & Recording termékcsoport új, központi fekvésű bemutatkozási lehetőséget kap. A szegmenshez tartozó kiállítók eddig a vásárváros két részén mutatkoztak be – a 4.1-es csarnok új koncepciójának bevezetésével az egyes kiállítóknak elég egyetlen standról megszólítani a Musikmesse és a Prolight + Sound látogatóit. Ez a csarnok a vásárváros kellős közepén fekszik, és a Musikmesse összes vásárnapján várja a látogatókat. A csarnok kínálatában elsődlegesen azok a termékek szerepelnek, amelyek nem csupán a rendezvény- és médiatechnika profi felhasználóinak, hanem a zenészeknek, zenei producereknek és zeneipari kereskedőknek az érdeklődésére is számot tartanak, mint például a mikrofonok, az effektek és jelfeldolgozó processzorok, kábelek, keverőpultok és vezérlések, felügyeleti eszközök, gyártási eszközök, a DJ-felszerelés, valamint a hangfelvételi hardverek és szoftverek. Az (élő) hangosításhoz és a fix telepítésű rendszerekhez kapcsolódó termékeket a látogatók változatlanul a 3.1-es csarnokban találják.

 

 

silent stage_700.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

 

 

A 4.1-es csarnok egy további részében található a 2017-ben bevezetett „Silent Stage” különbemutató, ahol a tiszta hangzás és a hatékony monitoring megoldások innovatív színpadtechnikai koncepcióját mutatják be, mellette pedig a keveréssel, mikrofonokkal és a gyártással foglalkozó előadások, a Sound & Recording Lounge is helyet kapott.

 

 

 

 

musikmesse_rundgang_ps_07_700.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

 

 

Optimális csarnokkiosztás, az egyes szakmai közösségeknek vagy épp a kereskedőknek szóló bónuszprogramok


A Musikmesse minden más európai rendezvénynél szélesebb körben mutatja be a hangszerek és stílusirányzatok sokféleségét. A termékek átfogó bemutatása mellett célirányos tartalmat is kínál a különböző zenei közösségeknek.

 

A Drums, Percussion, Guitars + Amps szegmens fénypontjai közé tartozik a Drum Camp és a Guitar Camp, ahol élvonalbeli nemzetközi dobosok és gitárosok exkluzív fellépései mellett műhelymunka és mesterkurzusok várják az érdeklődőket. A „Brandworlds” keretében a kiállítók a Drum Camp és a Guitar Camp tőszomszédságában csábító standokon mutatkozhatnak be. A 9.0-ás csarnokba költözött elektromos gitárok már csak egy kőhajításnyira vannak az akusztikus gitároktól a 8.0-ás csarnokban.

 

 

 

Piano Stage_700x.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

 

 

A Piano & Keys kínálati csoport a 11.0-ás csarnokba, a Portalhaus vásárkapu mellé költözik. Az idén visszatérő „Piano Salon Europe” önálló platformot kínál az európai zongoragyártóknak a színvonalas pianínók és versenyzongorák bemutatására. A csarnok egy része a bemutatkozásra és előadásokra szolgál, ahol többek között az „Év zongoristája” díjat is átadják.

 

 

 

Brass_pw_02_700.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Petra Welzel

 

Az akusztikus hangszerek változatlanul a 8.0-ás csarnokban találhatóak, ahol a vonós és pengetős, valamint ütőhangszerek és harmonikák széles skáláját mutatják be. A szomszédos Galleria területén, az „Acoustic Stage”-en az akusztikus zene kiemelkedő művészeit láthatjuk – a klasszikustól a jazz és pop műfajokig. A fa- és rézfúvósok a 8.0-ás csarnok akusztikailag leválasztott területén kapnak helyet. A tervek szerint idén is folytatódik a 2017-ben indult együttműködés a „Fúvószene Woodstockjával”, ahol a modern fúvószene tüzes zenekarai hangolták a zenére a látogatókat.

 

 

 

763_Insider.jpg

 

 

A szakvásár kifejezetten a hangszerkereskedőknek kínál a „Musikmesse Insider” és a „Musikmesse Premium” kedvezményprogramokkal ingyenes belépést és exkluzív szolgáltatásokat. A 11.1-es csarnokban kialakított Business Area teret ad az üzleti tárgyalásoknak, a „Business Academy Inspired by SOMM” pedig különleges továbbképzési lehetőséget kínál a hangszeriparnak. Ezen kívül a Musikmesse matchmaking programja is segíti a gyártók és kereskedők egymásra találását.

 

 

 

mm_ps_29_700x.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

 

 

A Music Education témakörben a zenéléshez kapcsolódó pedagógiai és társadalmi kínálatot fogja össze a Musikmesse. A „Discover Music” területen a legfiatalabb látogatók próbálhatják ki a hangszereket. A „Music Education Lounge” az oktatási, kulturális és zeneipari szervezeteknek kínál bemutatkozási lehetőséget. A kiállítók ezen kívül részt vehetnek a „Musikbiz & Culture Forum”-on is, ahol a zeneipari képzéssel és a zenélés társadalmi megítélésével foglalkoznak. Ezen kívül a Musikmesse keretében rendezik a legnagyobb német diákzenekari verseny, a „SchoolJam” döntőjét és itt adják át az „Európai Iskolai Zenei Díjat” is, amely a nem zenei profilú iskolák zenetanárainak munkáját méltatja.

 

 

 

 

Albert Hammond_700x.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

 

A Musikmesse vásárt 2018-ban immáron harmadszor kíséri a Musikmesse Festival, ahol a vásárnapok estéin a vásárvárosban és szerte Frankfurt városában rendkívüli fellépések és koncertek sokasága várja az érdeklődőket.

 

 

 

Prolight + Sound: A profik találkozója


A Messe Frankfurt vásártársaság keleti vásárvárosában a szórakoztatás, az integrált rendszerek és a kreatív munka jövőbe mutató technológiáit vonultatják fel a vállalatok. A rendezvény- és a médiatechnika valamennyi szakterületének látogatói nem csupán az új termékeket ismerhetik meg, hanem a kísérő programok révén ötleteket meríthetnek és szaktudással gyarapodhatnak az őket kiemelten érdeklő témakörökben.

 

 

prolight_700x.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

 

 

A fény- és hangtechnika területének profi művelői a Festhalléban berendezett PRG/LEA Stage keretében, valamint a szabadterületen kialakított Live Sound Arena keretében ismerhetik meg élőben az újdonságokat. A Prolight + Sound Conference előadásai a mikrofonhasználat, a hangosítás, a világosítás és más szakterületek kérdéseire adnak választ.

 

 

media technology_700x.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

 

A Prolight + Sound szakvásár egyre növekvő kínálati csoportjai közé tartozik a Media Technology & Systems Integration. A meghatározó műszaki trendek, mint például a digitális hanghálózatok, az AV-over-IP, az immerzív technológiák a termékeket bemutató csarnokokban mutatkoznak be, a szemináriumi programban pedig szakértők vitatják meg a témákat. A Prolight + Sound immáron 15. alkalommal ad otthont a „Sinus – Systems Integration Award” díjátadónak. A műsorszórás érdeklődő felhasználóit vonzó terület a Moving Picture Pavilion a 4.0-ás csarnokban, ahol az élő videóprodukcióhoz és a streaminghez, valamint a kamerától az élő sugárzásig terjedő műsorképes produkciós láncokig kapcsolódó termékeket mutatják be.

 

 

 

Opus Stage Award.jpg

 

Fotó: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

 

 

A Stage & Theatre témakör termékeit és szemináriumait egy önálló kiadványban foglalták össze, hogy megkönnyítsék a tájékozódást a színházi tervezőknek, technikusoknak és más szakembereknek. Ismét a Prolight + Sound keretében adják át az „Opus – Német Színpadi Díjat”, amely a színpadi és szcenikai munkát, valamint a színpadtechnika alkalmazását méltatja.

 

Az előző évhez hasonlóan a Musikmesse és a Prolight + Sound szakvásárokat a szerdai, csütörtöki és pénteki vásárnapon párhuzamosan rendezik. A párhuzamos napokon bármelyik belépőjegy mindkét vásárra érvényes.

 

A Musikmesse és a Prolight + Sound vásárról további felvilágosítást kínál a www.musikmesse.com és a www.prolight-sound.com honlap.