zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Régóta vágyott változtatás, hogy az oldal teljesen felfrissüljön a külcsín szempontjából: fiatalos dizájnnal, felhasználóbarát felülettel igazodik napjaink felgyorsult és digitalizált világának igényeihez.

 

uj-generacio-songbook-cimlap-zeneszoveg_700x.jpg

 

 

 

Songbook.hu - Új generáció!

 

A Zeneszöveg.hu, amely 2018-tól a Songbook.hu csoport tagjaként működik, egyre bővülő tartalmaival, s a zenei élet számára hasznosítható lehetőségeivel most nemzetközi vizekre is evez: nem csak a magyar dalszöveg oldal újult most meg, hanem a V4 országok és a későbbiekben számos más régió felé is nyit, minden területen létrehozva az adott ország specifikus dalszöveg adatbázisát.

 

Az eddigi adatbázis

 

A 2004 óta működő és mára Magyarország leglátogatottabb zenei, és legnagyobb dalszöveg adatbázisává vált Zeneszöveg.hu közel 130.000 magyar dalszöveget és hozzá tartozó adatot gondoz, együttműködésben a hazai szakmai szervezetekkel. Napi 50.000 és havi 800.000 egyedi látogatóval, havi három milliós oldalletöltésével, 100.000 feletti Facebook követőtáborával, egyre bővülő tatalmaival s a zene élet számára sokoldalúan hasznosítható lehetőségeivel most megújult és nemzetközi vizekre is evez.

 

A megújult felület, a Songbook.hu

 

A Songbook csoport tagjaként nem csak a magyar dalszöveg oldal, a Zeneszöveg.hu újult most meg, hanem a V4 országok és a tervek szerint a későbbiekben számos más régió felé is nyit majd, minden területen létrehozva az adott ország specifikus dalszöveg adatbázisát. Mindez új lehetőségeket, opciókat és platformokat és a hazai zenei élet számára megnyíló kapukat jelent, hiszen ez a cég kultúrmissziója is egyben.

 

Dizájn

 

Régóta vágyott változtatás, hogy az oldal teljesen felfrissüljön a külcsín szempontjából: fiatalos dizájnnal, felhasználóbarát felülettel igazodik napjaink felgyorsult és digitalizált világának igényeihez.

 

Új funkciók és tartalmak

 

A felület tartalmilag is gazdagabbá vált, így például izgalmas új funkciók kerültek kialakításra, melyekről a továbbiakban – és a közeljövőben folyamatosan – beszámolnak.

 

 

moodlyrix_600.jpg

 

 

Moodlyrix

 

Az oldal üzemeltetői izgatottan jelentették be, hogy egyedülálló módon elsőként ők indították el az úgynevezett Moodlyrix funkciót. A Moodlyrix hangulatkártyákat rejt, amelyeket ismerőseinkkel megosztva dalszöveg-részletekkel fejezhetjük ki pillanatnyi érzéseinket, gondolatainkat.

 

A funkció az oldal bal felső sarkában a kis hangulatjelekre kattintva könnyedén elérhető, a Facebookon megosztható üzeneteket tartalmaz, dalszövegekkel kifejezve.

 

 

 

moodlyrix_kartya_600x.jpg

 

 

https://songbook.hu/moodlyrix 

 

A Songbook.hu kiemelt hangsúlyt fektet az adott idézet esetében az előadó, a dalcím és a szerzők feltüntetésére, valamint az iTunes letöltés – ikon és a hivatalos Youtube-videó megjelenítésére – hogy ezzel is segítse a legális zene hallgatást.

 

Hangulatjelek

 

Mindez összefügg a hangulatjelekkel, amelyek szintén újdonságnak számítanak az oldalon. Ezekre kattintva amellett, hogy a Moodlyrix alkalmazásához kapunk inspirációt, tematikus dalszöveg-listákat láthatunk, hangulatunknak megfelelően, így például a szerelmes, a bulis vagy a szomorú.

 

Rendezvények

 

Az első nemzetközi dalszerző tábor (Songbook Songwriting Camp 2017, Tállya), valamint egyéb sikeres rendezvények (Dallamos Villamos) és kiadványok (kottakönyvek és lemezek), digitális tartalomterjesztés és gondozás – csupán néhány azok közül, amelyekkel a Songbook.hu meghatározó részt vállal a magyar zenei élet támogatásából.

 

A Songbook Songwriting Camp 2018 szintén nemzetközi részvétellel valósul meg, október 24 és 27 között. Itt lehet jelentkezni: http://songwritingcamp.hu/#songwritingcamp-page-204 

 

A tavalyi esemény hangulatjelentései - YouTube:

 

 

Rövid verzió:

https://www.youtube.com/watch?v=TPKncglOWc0&list=PL6wlDqXns3U3XixXoyDcGnmwoAsOPtP0A&index=2

 

Hosszú verzió:

https://www.youtube.com/watch?v=Neq7XwlWw60&list=PL6wlDqXns3U3XixXoyDcGnmwoAsOPtP0A

 

www.songbook.hu

https://www.facebook.com/zeneszoveg/

www.zeneszoveg.hu