zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
“Mikor először hallottam zenéjüket, csodáltam őket. Birtokában vannak annak a különleges képességnek, hogy tudják, hogyan kell elmondani a történeteiket a kompozícióikban”– Joshua Redman a Reis-Demuth-Wiltgen Trióról

 

joshua-redman1-lg_700x.jpg

 

 

Joshua Redman, mióta 1991-ben megnyerte a Thelonious Monk Nemzetközi Jazz Szaxofon versenyt, az egyik legfontosabb szereplője a nemzetközi jazz színtérnek. Az elmúlt közel három évtizedben olyan zenészekkel dolgozott, mint Pat Metheny, Bill Frisell, Dave Brubeck, Chick Corea, Herbie Hancock, Brian Blade, Branford Marsalis, vagy Charlie Haden.

 

Nyitott más műfajok felé is, játszott a Rolling Stonessal, Stevie Wonderrel, BB Kinggel, valamint több filmzene szerzője volt. A hazánkban is többször megfordult zenészt három alkalommal jelölték Grammy-díjra.

 

 

 

JBM-08800cJean-Baptiste-Millo_700x.jpg

 

 

Michel Reis (zongora), Marc Demuth (nagybőgő, basszusgitár) és Paul Wiltgen (dob) jelenleg a világ három legnépszerűbb luxemburgi jazz zenésze. 2013-ban jelent meg az első albumuk, ami olyan jó kritikákat kapott, hogy rangos európai és ázsiai jazz fesztiválokra kaptak meghívást. Ebben az időben indult együttműködésük a világhírű szaxofonossal, Joshua Redmannal.

 

2016-ban jött ki a második lemezük, a Places in Between, amely a modern európai jazz és a dinamikus amerikai groove-ok izgalmas és letisztult találkozása. A lemez kétséget sem hagy afelől, hogy a Reis-Demuth-Wiltgen Trió egyike világ legjobb jazz zenekarainak.

 

2018-ban európai és japán turnéra indulnak, aminek során Budapesten is fellépnek.

 

 

 

 

Időpont: 2018. március 6. 20.00 óra

Helyszín: MoMKult

Jegyár:  8.900 Ft, 9.900 Ft, 12.900 Ft

Jegyvásárlás