zenesz_logo.png



Rengeteg hit, kitartás, alázatos munka és sok-sok tanulás kellett ahhoz, hogy a sokszínű CocoTia most kezében foghatja Color névre keresztelt, zenei stílusok széles skáláján mozgó albumát.

 

COCO2_350x.jpg

 

„Ezt a lemezt mindenkinek ajánlom, aki hisz a csodákban, vagy farkasszemet nézett már a szerelem minden árnyalatával, összes oldalával” – árulta el az előadó. Az anyagon 10 dal kapott helyet, amelyek történetéről CocoTia egyenként így avatott be minket:

 

Cherry Lemonade: Ez a dal egyenlő a vidámság faktorral. A dalt Svédországban készítettük és első hallásra szerelmes lettem a hangulatába. Nem is volt kérdés, hogy egy mosolygós, vidám, őrült klipet készítünk hozzá. Akkora mázlink volt a forgatáson, hogy egy óriási szélvihart kaptunk az égből, így még inkább dinamikus lett a klip. Emellett egy vitorlást is elkötöttünk a Balatonon, pörgős egy nap volt.

 

Részeg Tündér: Ez a zene úgy, ahogy van, rólam szól. Amikor Tóth G. Zoli barátom elküldte a dalszöveget és megláttam a dal címét, már nevettem és tudtam, hogy igen… Ez az a dal! Egyszer egy szórakozóhelyen annyira jól sikerült a bulink, hogy ezt megalapozta egy frappáns dalszöveggel, ami passzolt rám. A stúdióban végig ugrálva, táncolva énekeltem fel, pont, mint egy részeg tündér.

 

Daydream: Ez a dal egy visszaemlékezés, egy olyan szerelemre, ahol mindig is egy álomvilágban éltünk. Pont ettől a gondolattól, a be nem teljesüléstől válik keserédessé maga a szám. A lelkemig hatoló Daydreamhez készült a legutóbbi klipem is, amit egy dzsungelt, elhagyatott világot tükröző környezetben forgattunk le, visszaadva azt a pici ürességet, amit a dalban említett szerelem hiánya okoz. Ezt a szerzeményt szintén Svédországban készítettük.

 

Speed of Light: Ez volt az első anyag, amit felénekeltem stúdióban a lemezre. Annyira izgultam, hogy előtte lévő nap elmentem templomba és imádkoztam segítségért, hogy minden jól sikerüljön. Itt még nagyon bennem volt a bizonyítási vágy és láz, főleg azért mert a dalt Amerikában készítették és egy híres énekesnő, Adele énekelte fel a dal demó (nyers) változatát. A lemezről talán ez a legismertebb dalom, több rádió és tv csatorna játszotta, játssza és ehhez készült az első videoklipem is.

 

Lélekvándor: Ez a dal a szerelem bonyolultságáról szól. Mennénk is meg nem is, se veled se nélküled, egyszerre vágyakozó és mégis elutasító érzelmek jellemzik végig. Talán ez a szerzemény lesz az, amivel a legtöbben fognak majd azonosulni. Egy angol változat is készült Endless Drifter címmel, amit szintén Svédországban készítettünk.

 

Rainbow: A klipforgatás során, ami tudott az elromlott. Mivel akció jelenetek sokasága van benne, autós, motoros üldözés, kardos, harcos jelenetek és még egy kutya is szerepet játszik benne, így nagyon összetett volt a munka. Amellett, hogy egy autósüldözés folyamán defektet kaptunk, rendőrök kérdeztek ki minket és még az időjárás sem segített rajtunk, összehoztunk egy Tarantinót meghazudtoló klipet.

 

Risky Business: Ez a szerzemény is Svédországban készült, aminek modern hangzása, r’n’b világa egyből felkeltette az érdeklődésemet. Bár nem ez a legkedveltebb stílusom, de ha egy dal jó, akkor az jó, és nincs kérdés! A Risky Business nagyon szexi, nagyon dögös. A feléneklés során rendesen kiélhettem magam, rengeteget játszhattam a hangommal.

 

Nem várok: Ez volt a legelső dalom a lemezről, aminek a demója már másfél éve elkészült és hónapok teltek el addig, míg a megfelelő dalszöveg találkozott a zenei alappal. Egyik este nem tudtam aludni és eszembe jutott egy kép, miszerint ha a mesék valóságosak lennének, és kívánhatnék valamit egy hullócsillagtól, akkor az, minden valószínűség szerint beteljesülne.  Így megálmodtam magamnak az igazival való találkozást…

 

Out of Touch: Emlékszem, amikor először hallottam Vékony Zoli (Vekonyz) dalát a rádióban, akkor azt mondtam, hogy ezzel a sráccal szeretnék egy dalt csinálni. Azóta barátok is lettünk és ebből a barátságból született meg az Out of Touch. Hónapokig dolgoztunk rajta, mert mindketten nagyon maximalisták vagyunk. Akkoriban a reménytelen szerelem volt a központja az életemnek, így szerettem volna erről énekelni, ami passzolt is a dal zenei világához, amit Vekonyz megálmodott.

 

Pandora: Amikor kitaláltam, hogy a Pandora címet szeretném adni a dalnak, akkor szinte mindenki ellenezte és nem értették. Ennek ellenére kitartottam az ötletem és szöveg mély mondanivalója mellett. Nem véletlen, hiszen a visszajelzések alapján ez az egyik kedvenc dala a hallgatóknak. Mindig is akartam egy olyan zenét, ami a sors gondolatát fonja körbe, több aspektusból, ehhez pedig Pandora mitológiai értéke remekül passzolt.

 

 

 

 

CocoTia életében mindig is központi szerepet játszott a zene, a lendületes, élettel teli lány ugyanis gyerekkora óta zenél, különböző hangszereken tanult, kipróbálta az opera éneklést is, egyetemi évei során pedig egy nemzetközi zenecsatornánál zenei szerkesztőként dolgozott. CocoTia fontosnak tartja, hogy több lábon álljon, éppen ezért van az, hogy angol és magyar nyelven is készít számokat. Mondhatni, hogy az elmúlt egy év során védjegyévé váltak a füstös, tüzes videó jelenetek, mert ezt a látványos hatást az első klipje (Speed of Light) óta minden anyagában használja.

 

A mindössze 990 Ft-os áron kapható Color album már elérhető CocoTia weboldalán keresztül.

Website: https://www.cocotia.com https://www.cocotia.hu
Facebook: https://www.facebook.com/cocotiamusic/
Instagram: https://www.instagram.com/cocotia.music/
Soundcloud: https://soundcloud.com/cocotiamusic
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCa0htsUisPjcRCKl8G0vEVg