zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Sok szempontból különleges fellépéssel nyitja az új évet az Európa Kiadó. Menyhárt Jenőék első 2018-as koncertjükön, a MOMKultban új dalt mutatnak be, ráadásul ezen az estén a klasszikusok mellett elhangzik a zenekar 2017 eleje óta működő új felállásában írt összes új száma

Europa Kiado foto_Talaber Geza_700x.jpg

 

Fotó: Talabér Géza

 

 

A január 20-án a MOMKultban elhangzó vadonatúj Európa Kiadó-dalt, és a korábbi koncertről már ismert új számokat lemezelőzetes jelleggel mutatja be a zenekar, hiszen az összesen négy szerzemény tavasszal EP formájában meg is fog jelenni. Ráadásul itt veszik fel új felállásában írt összes új dalhoz készülő videók anyagát is. Végül, de nem utolsó sorban, klasszikus párosítás áll színpadra: Európa Kiadó, előtte Balaton.

 

 

Ezen az estén egyébként is mindenki megtalálhatja majd a számítását, ugyanis a koncertre ülő-, és állóhelyi jegyeket is lehet váltani. 50-50 állóhelyi jegyet elővételben, olcsóbban – amíg a készlet tart, de legfeljebb január 7-ig – 1900 forintért a Wave és a Musicland lemezboltokban lehet megvásárolni.

 

A koncerten elhangzó új dalokat az Európa Kiadónak az a felállása készítette, mely körülbelül egy éve működik (Menyhárt Jenő mellett: Tóth Zoltán Spenót, Bujdosó János, Kálmán András és Gyenge Lajos), és egyre nagyobb sikerrel koncertezik.

 

 

EK 700x.jpg

 

 

Az Európa Kiadó a magyar könnyűzene egyik kulcszenekara. A nyolcvanas évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. Különféle korszakaiban más és más felállásokban működött, más és más narratívák mentén fogalmazta meg, fogalmazta újra magát.

 

Az idők során úgy tudott újra és újra megújulni, hogy közben sosem lett a mainstream része, egyéni stílusát és működése független szellemiségét, valamint jelenidejűségét fennállása során végig következetesen megőrizte.

 

Bár többgenerációs közönsége kívülről fújja az olyan klasszikusokat, mint a Romolj meg, a Küldj egy jelet, vagy a Mocskos idők, az Európa Kiadó különféle korszakai során egyszer sem vált a saját maga tribute-zenekarává – képes volt megőrizni az „itt és most” érzést.

 

 

Időpont: 2018. január 20.

Kezdés: 19.00

Helyszín: MOMKult, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Jegyértékesítés: http://momkult.jegy.hu/program/europa-kiado-87250

A koncert állóhelyes, a karzatra lehet ülőjegyet váltani.

Facebook-esemény: http://bit.ly/2CT7T3u

Facebook: http://bit.ly/2AnDKGE