zenesz_logo.png



A Harmónia Jazzműhely szervezésében január 5-én a Szakcsi Trió, január 6-án a Pocsai Kriszta Quartet koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

Szakcsi Lakatos BĂŠla Trio - 700.jpg

 

 

Nem fogjuk megsérteni közönségünket azzal, hogy elmondjuk, ki is a magyar jazzélet kiválósága, a Kossuth és Liszt Ferenc díjas zongorista SZAKCSI LAKATOS BÉLA. Aki hozzánk jár, az tudja, aki pedig most jön először, az szerencséjére megtudja.

 

Azért annyit elmondhatunk, hogy Chris Potterrel készült élő albumának brit recenziójában 2013 egyebek közt ez olvasható: Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz kulcsfigurája és játéka Bartók Béla perkusszív disszonanciájában és az általa mélységben tanulmányozott roma népzene leplezetlen érzelmességében gyökerezik Szólói dörögnek és áttörnek Cecil Taylor birodalmába, majd díszes futamokba torkollnak, nem csekély mccoytyneri érzéssel. Ez mind fellelhető a nyitószám bevezetőjében. De fantasztikusan szvingel és kíséretben tévedhetetlen, furán egyéni és ritmikus.

 

A magyar jazzvilág másik élő legendája, a Liszt Ferenc díjas dobos KŐSZEGI IMRE tavaly Szakcsival és Babos Gyulával egyesítve erejét, hatalmas sikerrel idézte fel és korszerűsítette a néhai nagymúltú Rákfogó hangzását és ebben a trióban is ő Szakcsi partnere, egyébként az új dobos generáció nagy tanítómestere.

 

Ebben az all-star trióban a bőgős ORBÁN GYÖRGY az egyik legfrissebb és legeredetibb hang ezen a nehéz hangszeren ebben a kis országban, amely szinte hemzseg a virtuóz bőgősöktől. Szakcsi Lakatos Béla New Gypsy Jazz formációjában figyelt fel először rá a szélesebb közönség.

 

Szakcsi Trió
Időpont: 2018. január 6. - 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

 

 

 

pocsai-kriszta-quartet_700x.jpg

     


POCSAI KRISZTA
, egyik leggyönyörűbb hangú, énekesnőnk, aki némi szünet után ismét központi helyre került a jazz és a latin zene világában. A nagy visszatérés óta a legendás londoni 606 Clubban kétszer is frenetikus sikert aratott ez az ízig-vérig jazz énekesnő, aki egyben első osztályú komponista is és izgalmas repertoárban vegyíti saját világszintű kompozícióit sztenderdek módfelett eredeti feldolgozásával.

 

A koncert másik erőssége a fantasztikus kíséret lesz, amelyet a cimbalmos világsztár LUKÁCS MIKLÓS, a gitáros SCHNEIDER ZOLTÁN és a bőgős ORBÁN GYÖRGY szolgáltat.

 

 

 

Pocsai Kriszta Quartet
Időpont: 2018. január 7. - 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.