zenesz_logo.png



Csumpa címmel jelent meg a Bëlga új nagylemeze december 6-án a MOL kutakon. A lemez szereplői nem kitalált személyek, az LP teljes anyagát valódi események ihlették. Vigyázat, felnőtt tartalom!

 

Belga_Csumpa01 700x.jpg

 

 

Az új nagylemez sűrített klasszikus Bëlga hangzásával minden koncepciót mellőz. Benne van minden, ami szem-szájnak ingere, a palacsintától a rendszerváltásig. Különleges Ë2017 összetevője miatt komoly függőséget, vagy intoleranciát okozhat!

 

"A Csumpa egy klasszikus Bëlga lemez, ami azt jelenti, hogy nem tematikai, vagy zenei koncepciólemez, hanem sokféle műfaj és téma jellemzi. A rendszerváltás krónikája, a Tértivevény szó etimológiája utáni égő vágy megzenésítése, a palacsintakészítés liturgiája, a gagyi esztétikája, a piálás »piadesztára« emelése, a csip-csup ügyek dramatizálása mind-mind olyan témák, amiket csak itt, csak most, csak mi érthetünk igazán az egész világon, és amik miatt a Csumpa hallgatása közben szinte végig különlegesnek és egyedülállónak érezhetjük magunkat." – mesélik a szerzők.

 

A Pia című dalhoz klip is készült, az Aranyéletből ismert Olasz Renátó rendezésében. A felvétel alatt komoly kötődés alakult ki a zenekar tagjai és az élő állatok között.

 

 

 

 

 

Nyilatkozat

A klipben szereplő nyulak a forgatás alatt napi kalóriaszükségletüknek megfelelő ellátásban részesültek. Az zenekar tagjainak nyuszi jelmezei állatkísérletektől mentes, 100% műszálból készültek.

 

 

Belga_Csumpa_cover__500x500.jpg

 

Lemez infók


Csumpa

Kiadás éve: 2017

Kiadó: O. S. Menedzsment

Tracklist: 1. Mivót / 2. Kisarc / 3. Philosopher’s Delight / 4. Diszkódiktátor / 5. Palacsinta / 6. Rendszerváltás 1989 / 7. Tértivevény / 8. Gagyi / 9. Freestyle-hatás/Adásba’ / 10. Alternatív / 11. Sík Ideg Vagyok / 12. Szállj Velem #rádió edit / 13. Cica / 14. Robotautó / 15. Pia / 16. Osztás / 17. Sö Szö

 

Full album meghallgatható itt: https://www.youtube.com/watch?v=81cgieP9tqM&list=PLN-PVu0XuGOmVOmrCVvsKB3VAVDqktWPw

 

www.belga.hu 
www.facebook.com/belgahivatalos 
www.instagram.com/belgaofficial