zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Harmónia Jazzműhely a legendás londoni 606 Club közreműködésével december 8-án, 20.00 órai kezdettel Budapest Jazz Clubban lemezbemutatóra hozza össze a fantasztikus brit zongorista Gareth Williamst a Tóth Viktor Tercettel.

 

gw_700x.jpg

 

 

A két kiváló muzsikus a legendás londoni 606 Clubban játszott először és azonnal tudták, hogy nem utoljára. Az idei “visszavágóra” Budapesten került sor a Fonó Budai Zeneházban, ahol megszületett az év egyik lemezszenzációja, a “But Inside” című koncertalbumuk. A zenei együttlét és a lemez olyan nagyszerűnek bizonyult, hogy most a BJC pódiumán fogják újra bűvölni a közönséget.

 

 

p038dwpw.jpg

 

 

A walesi GARETH WILLIAMS Nagy-Britannia vezető modern jazz zongoristái közé tartozik. Szenvedélyes, tüzes és roppant eredeti stílusa már magával ragadott olyan Angliában járt magyar szaxofonosokat is, mint Bolla Gábor vagy Molnár Sándor, de lelkesen játszottak vele olyan világsztárok is, mint Jerry Bergonzi, Joe Lovano, George Coleman vagy Dave Liebman, hogy csak néhányat említsünk. A világszínvonalon játszó billentyűst az Evening Standard kritikusa “dinamit zongoristaként”, a Guardiané pedig “fantasztikus rögtönzőként jellemezte.

 

 

tw 700.jpg

 

 

Az alt-szaxofonos TÓTH VIKTOR önmagát folyamatosan megújító, állandóan új utakat kereső, meglepetésekkel teli, kockázatvállaló és mégis hagyománytisztelő zenész. Művészetének egyik vonulata a teljesen kortárs szellemben játszott hard bop. Helyenként kicsendül zenéjéből Parker, Coltrane vagy Ornette Coleman hatása, de az említett hatásokat ösztönös zenei intelligenciával formálja logikus egységgé, és végkifejletében ez az egység száz százalékig Tóth Viktor. Saját szerzeményei tele vannak humorral és meglepetéssel, esetenként valami vágyakozó szenvedéllyel.

 

Bőgőn a lendületes, virtuóz és hatalmas rendkívül keresett ORBÁN GYÖRGY kápráztatja el a közönséget, míg dobon az éveit meghazudtolóan érett és szenzációs HODEK DÁVID lesz hallható.

 

Egy kis ízelítő:

 

 


 

Belépő: 2000 forint

Nyugdíjasoknak és tanulóknak 1600 forint

Zeneművészeti tanulóknak ingyenes

 

Időpont: 2017. december 8. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.