zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Seven Seconds In the Future - közel 100 alkalommal léptek fel Budapesten különböző felállásokban, helyzetekben.

 

 

7s_700x.jpg

 

 

Teljes zenekarral és élőben loopoló formációban játszottak már breakversenyen, őstermelői piacon, folyamatosan táncoltatják a legfelkapottabb klubok és romkocsmák közönségét, open jam-házigazdák, karácsonyi koncerteket adnak a Vörösmarty téren,  és nem utolsósorban a 2017-es Gozsdu Talent győztesei.  A 7s most végre felvételekkel jelentkezett.

 

A zenei improvizáció határait feszegető kollektíva munkamódszere leginkább élő komponálásnak hívható, míg az eredmény megtévesztően dalszerű. Persze ennek a metódusnak megvannak a maga rizikói és sajátosságai, hiszen az épp megszülető dal soha többé nem hangzik el újra: örömzene és stenk, ahol sosem tudhatjuk, mi fog történni, és mégis azon kapjuk magunkat, hogy egy sosem hallott dal sosem hallott refrénjét énekli mindenki.

 

 

7s_git_700x.jpg

 

 

 

"Az improvizáció nem az, amikor pár nagyon elvont forma nagyon elvont dolgokat játszik kiforduló szemmel."

 

 

 

Mindezt Nagy Kristóf állítja, aki a 2016 szeptemberében összeállt Seven Seconds In the Future gitárosa és vezetője, aki a loopolós eseményeken az egyszemélyes zenekar szerepét is betölti. Improvizációs zenéjükbe a jazztől a rockon át az elektronikus zenékig gyakorlatilag minden belefér, sőt bizonyos eseményeken a fantáziadús közönségé is lehet a főszerep, hiszen megadhatják a születő dal műfaját, címét és egyéb paramétereit is. Így született már dal Dzsungel címmel a drum and bass-blues különös találkozásával, vagy Batman és Superman titkos szerelmi viszonyáról dubstep stílusban. Egy ekkora létszámú - dob, basszusgitár, zongora, gitár, szintetizátorok, szaxofonok, fuvola, ének, rap, beatbox - csapatot összetartani kizárólag a zenészek közötti barátsággal és kölcsönös odafigyeléssel lehet. Úgy tűnik, a több mint egy év együtt töltött idő Kristófékat igazolja.

 

 

7s_2_700x.jpg

 

 

- Aki dalt ír, körzővel rajzol egy kört. Mi kézzel rajzoljuk meg, és bár lehet, hogy nem tökéletes, de ha ránézésre hihető, akkor jó munkát végeztünk - mondja Kristóf. - Azt kell minden zenésznek megtalálnia magában, hogy hogyan adjon az egészhez hozzá úgy, hogy a zene egy irányba tartson. Sokszor a szünet, a figyelem és a türelem a megoldás, de ehhez alá kell rendelni az egónkat a nagy egésznek. Koncertről koncertre mélyül el a zenei és emberi kapcsolatunk, valószínűleg ettől működik igazán az egész. Minden alkalommal kiderül, hogy mindenki milyen toleráns, egyedi, de mégis nyitott az újdonságra, a fejlődésre és egymásra.

 

 

Az 7s legfrissebb EP-jének felvételeit a SuperSize Recording stúdióban vette fel Listen to Learn címmel, a felvett improvizációs anyagot pedig Takács Zoltán Jappán producer öntötte végleges formába, ahol a legnagyobb kihívást a fellépések hangulatának visszaadása jelentette.

 

 

7s_key 700x.jpg

 

 

- A stúdiómunkákkal kapcsolatban mindig nagyok az elvárások, ennek élőben komponálva megfelelni borzasztóan nehéz, hiszen a felvételeket bármikor újra meg lehet hallgatni, újra meg újra ütnie kell, élményt kell nyújtania - mesél az önmagukkal szemben megfogalmazott elvárásokról Kristóf. - A közös stúdiózás hatalmas élmény volt, a fülesekben két dal között izgatott beszélgetést és nevetést lehetett hallani, kicsit olyan volt, mint egy közönség. Talán emiatt készültek jó felvételek, ez volt az, ami inspirálta a zenekart - teszi hozzá Suki Flórián billentyűs.


Íme az első felvétel, Give It To me videója...

 

 

 

 

 

A 7s tagjai több programot is futtatnak, ilyen a Jam Masters című műfajkalandozás, a Live Producing Show-k során a közönségnél a kívánságlabda, míg Monsoon Jam néven kéthetente házigazdaként várják jamelni a muzsikálni vágyó figyelmes és nyitott zenészeket és az érdeklődőket a Lámpásban.


Decemberi események:

 
- Vörösmarty tér, december 1.,8.,13.; 18:00-18:45
- ELLÁTÓház, december 4., 11., 18.; 20:00-22:00
- Lámpás (open jam), 5., 19.; 21:45-01:00

Facebook: https://www.facebook.com/7secondsinthefuture/