zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Harmónia Jazzműhely rendezésében március 23-án a Szakcsi Lakatos Róbert Trió koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

Szakcsi700.jpg

 

 

Szakcsi Lakatos Róbert, a klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges művész 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon.

 

A 2005-ös avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró díjat. Azóta komoly tekintélyre tett szert jazz körökben. Jack DeJohnette, egyike a sok jazz óriásnak, akivel játszott már, így nyilatkozott róla: „Szerintem Róbert egyike a legjobb fiatal zongoristáknak a mai jazz színen.” Egy másik egykori partner, John Patitucci szerint „(Róbert) hangzása és billentése roppant fejlett és nagyon lírai”. DeJohnetten és Patituccin kívül játszott még Reggie Johnsonnal, Palle Danielssonnal, Erik Truffaz-val, Randy Breckerrel, Bill Evans-szal, Hiram Bullockkal, Ravi Coltranenel és lista koránt sem teljes.

 

Lakatos Róbert a világ legnagyobb jazz piacán, Japánban hihetetlen népszerűségnek örvend. Most fog ott megjelenni nyolcadik albuma, az Atelier Sawano cég gondozásában, amelyen Gregory Hutchinson dobol. A zongorista tagja a Bolla Quartetnek és a Szőke Nikolette Quartetnek is.

 

 

A bőgős Orbán György az egyik legfrissebb és legeredetibb hang ezen a nehéz hangszeren ebben a kis országban, amely szinte hemzseg a virtuóz bőgősöktől. Szakcsi Lakatos Béla New Gypsy Jazz formációjában figyelt fel először rá a szélesebb közönség. A trió harmadik tagja méltán nagy keresletnek örvendő Pecek Lakatos András szintén az idősebbik Szakcsi New Gipsy Jazz együttesében játszott és dobon fogja bűvölni a közönséget.

 

 

Szakcsi Robi a zongoránál:

 

 

 

 

 

 

Időpont: 2018. március 23. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes