zenesz_logo.png



Gyerekkori példaképeik, Tátrai Tibor és Póka Egon vendégszereplésével elkészült a Jazztelen zenekar bemutatkozó albuma.

Jazztelen_Tatrai Tiborral_700x.jpg

 

 

A dalok ötvözik a korai 70-es, 80-as évek klasszikus rock életérzését a modern hangzásvilággal, így a végeredmény dallamos, rádióbarát blues-rock. A Mit akarsz és a Piros blues gitár című számokat már műsorára tűzte a Rock Rádió. A Jazztelen lemezbemutatója november 11-én (szombaton) lesz a Robot klubban, az est vendége Tátrai Tibor.

 

Dallamos blues-rock, táncolható slágerek, hatalmas szájharmonikázás, virtuóz gitárszólók, eszement dobolás – nagyjából így lehetne summázni a Jazztelen bemutatkozó lemezét, amely a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg. Bűdi Szilárd énekes-dalszerző, basszusgitáros, szájharmonikás, Géczy Viktor gitáros és Kottler Ákos dobos „A végtelenbe és még tovább” című korongon úgy idézi meg a klasszikus rock életérzést, hogy közben nem egy retró buliban érzi magát az ember. A power trió friss, energikus és lendületes, mint egy jó kávé a reggeli ébredés után.

 

„Viktorral évtizedek óta barátok vagyunk, de elsodort minket egymás mellől az élet. Amikor újra találkoztunk, örömmel vetettük bele magunkat újra a zenélésbe, Ákost pedig egy koncerten hallottam dobolni, és megkértem, csatlakozzon hozzánk. A Jazztelen története pár éves műhelymunkával indult, vagyis mielőtt koncerteken bemutatkoztunk volna, csak dalokat írtunk, kigondoltuk, hogy milyen formációban és hangszerelésben állunk színpadra. A sok munka mostanra ért össze, és bízunk benne, hogy átjön, számunkra a Jazztelen mekkora örömzenélés” – mondta Bűdi Szilárd.

 

A Jazztelen első albumán nyolc dal kapott helyet, amelyek közül a Mit akarsz című nyitószámot már napi rendszerességgel játssza a Rock Rádió, valamint műsorára tűzte a Piros blues gitár című szerzeményt is. Ennek a különlegessége egy legendás vendégművész.

 

 

 

 

„Gyerekkorunkban Jimi Hendrix és a Hobo Blues Band zenéjét hallgattunk, ezen nőttünk fel. A két legnagyobb példaképünk Tátrai Tibor gitáros és Póka Egon basszusgitáros volt, és arról álmodoztunk, hogy egyszer majd együtt muzsikálhatunk velük. Az álom valósággá vált, és hatalmas boldogság, hogy a két legenda vendégművészként közreműködik a Jazztelen első lemezén. Tátrai Tibor a Piros blues gitár, Póka Egon pedig a Tűzzel játszol című számunkban szerepel, ami óriási megtiszteltetés. Olyan érzés, mintha a mai énem találkozna a húsz évvel ezelőtti önmagammal” – mesélte lelkesen Bűdi Szili.

 

A Jazztelen lemezbemutató koncertje november 11-én, szombaton lesz a budapesti Robot Klubban (1073 Budapest, Akácfa u. 49.), a vendégművész Tátrai Tibor.


https://www.facebook.com/events/183333108882559/

 

 

Bővebben:

https://www.facebook.com/Jazztelen/  

https://www.youtube.com/channel/UCFLwxS0OJylyok9qmUmAFGg

https://musicfashion.hu/