zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Aradszky László szombaton még koncertezett, az utolsó pillanatig aktív volt, novemberben egy nagy koncertre is készült.

 

tzihz20160914009.jpg

 

Aradszky otthonában halt meg, halálának nem volt előjele. Vasárnap este fél tíz körül riasztották a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani, mondta az Index megkeresésére Aradszky Zsolt, Aradszky László fia. A halál okát három napon belül fogják megállapítani, több részletet egyelőre nem tudni. Temetéséről később intézkednek, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

 

Aradszky 1935-ben született Budapesten. Először a Töltőtolljavító Ktsz-ben dolgozott, majd az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában és a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult.

 

1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal nyerte meg, ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.

 

Saját bevallása szerint több mint hárommillió lemezt adott el ötvenéves pályafutása során. Aradszky László 82 éves volt.

 

(Forrás: Index)