zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Cracks and Scratches címmel, mindössze kilenc hónappal első albuma után megjelent az ARONS Land Cargo Co., Hajba Áron (ex-Jazzékiel, The BlackBirds) szóló produkciójának új nagylemeze.

0007384383_10_700x.jpg

 

 

 

Tavaly decemberben megjelent első albuma mind a közönség, mind a szakma körében nagyszerű fogadtatásra talált. A Klinik gondozásában most megjelent a folytatás modernebb hangzással, számos vendégművésszel és egy látványos, önironikus borítóval. Lemezbemutató október 5-én a Gödör Klubban a Soulbrakers és a Papaver Cousins társaságában.

 

„Az új album eléggé eklektikus lett, és kicsit könnyedebb, emészthetőbb, kevésbé befelé néző, mint a tavaly megjelent Always Closer Never There. Erősebben megjelennek rajta a folk és a country hatások, mégis maibb a hangzása. Úgy érzem, sikerült továbblépni úgy, hogy az előző lemez pozitívumai megmaradtak, egyúttal sok új szín jelenjen meg az albumon” – mesélte a Cracks and Scratches nagylemezről Hajba Áron. Az új lemez lendületességét és fésületlenségét annak is köszönheti, hogy egy zeneileg és a dalszövegeket tekintve is aktuális számokat bemutató anyag, míg az első album dalai évekig gyűltek, csiszolódtak és formálódtak.

 

 

ARONS_LCC_2017_press_500x.jpg

 

 

A Cracks and Scratches lemezt Hajba Áron most is a fivéreivel együtt vette fel, egy-egy dalban vendégzenészek közreműködésével (Hajba Mátyás: gitár, vokál, Krolikowski Dávid: ütőhangszerek, Kutasi Zsolt: pedal steel gitár). Az albumot ugyanaz a Fejér Dániel vette fel és keverte, akivel a zenekar az első lemez anyagán is dolgozott; míg a debütalbum dalait egyszerre játszva vették fel, a Cracks and Scratches dalait sávonként rögzítették, ami szabadabb, változatosabb hangszerelést tett lehetővé. A látványos, egyúttal önironikus albumborító – amelynek fő motívuma a repedések és karcolások (angolul cracks and scratches) elfedésére használható polírpasztás doboz – Áron korábbi, Jazzékielbeli zenésztársa, Jakab Péter munkáját dicséri.

 

A Klinik gondozásában megjelent új album már meghallgatható és megvásárolható az ARONS Land Cargo Co. Bandcamp-oldalán, valamint az ismert online zeneáruházakban is elérhető.

 

 

cover 700.jpg

 

 

Fizikai formátumban az új lemez először az október 5-i, Gödör Klubbeli lemezbemutató koncerten lesz megvásárolható, ahol a zenekar vendége lesz a Hollandiából érkező Aldo Spadaro gitáros, valamint fellép a Cream-örökséget ápoló Soulbrakers zenekar – akik szezonnyitó koncertjüket tartják ezen az estén – és a folk-rock testvérduó Papaver Cousins.

 

 

Cracks and Scratches album a Bandcampen: https://aronslandcargoco.bandcamp.com/album/cracks-and-scratches

 

Deezer: http://www.deezer.com/hu/album/48649282

 

Spotify: https://open.spotify.com/album/6HsdEqx5tZV5hmpYwz3kZV

 

Apple Music: https://itunes.apple.com/hu/album/cracks-and-scratches/id1287221045?l=hu

 

Lemezbemutató Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/120557792004999/?fref=ts

 

ARONS Land Cargo Co. Facebook: https://www.facebook.com/aronslcc