zenesz_logo.png



Vörös Renátó új lemezzel, új klippel jelentkezett, de dolgozott a Republic-kal is, legutóbbi közös munkájuk már aranylemez.

 

1_350x.jpg

 

Vörös Renátó nevét talán nem kell bemutatni azoknak, akik jártasak a cinematográfia világában, hiszen évek óta adja a nevét és tehetségét zenei videókhoz, ismeretterjesztő és természetfilmekhez és egyéb, filmes projektekhez alkotóként, rendezőként, művészeti vezetőként. Dolgozott többek között a Republic-kal, legutóbbi közös munkájuk már aranylemez.

 

Azt viszont kevesen tudják a fiatal cinematográfusról, hogy zeneszerzőként és énekesként is éppúgy megállja a helyét a szakmában, mint filmesként. 2008-ban a Pilum zenekar első nagylemezén basszusgitározott és vokálozott ifj. Bodnár Attilával, majd 2010-ben a Paranova tagjaként a Felejtéselmélet című lemezen hallhatjuk. 2010-ben megálmodta és létrehozta a Morze zenekart, ugyanebben az évben rögtön megnyerték az Emergenzát, kaptak egy "legjobb dalszöveg" különdíjat a Zeneszöveg.hu-tól, valamint Renátó az év basszusgitárosa lett, két albumuk készült. 2011-tól több mint 4 évig volt frontembere a Csakazértis nevű zenei formációnak, 2012-ben megjelentették Csak Játék című lemezüket, amivel 5 országos turnét adtak. Renátó a lemez összes dalához videoklipet is készített. 2015-tól szólóénekesként folytatta pályafutását, 2016–ban pedig meglapította jelenleg is működő, új formációját VR Zenekar név alatt. Első nagylemezük 2017-ben látott napvilágot.

 

Renátó most két új projekttel is jelentkezett: az egyik a Duna-menti élővilágot bemutató kisfilm – a természet és a környezetvédelem amúgy is szívügye – a másik pedig egy könnyűzenei videoklip, „Az élet megy tovább” címmel, ami egy igazi szerelmes dal és teljes egészében Renátó „szerelemgyereke”, hiszen mint zeneszerző-szövegíró, rendező és énekes is jegyzi a dalt.

 

Az idén megjelent »Hozzád szól« c. nagylemez valódi mérföldkő az életemben, büszke vagyok rá. Úgy gondolom, sikerült a 10 legjobb szerzeményt csokorba szedni. Amikor ültem a próbateremben és hallgattam a demo felvételeket, pont ilyen végeredményt képzeltem el.”

 

 

 

11_700.jpg

 

 

VR zenekar - Hozzád szól (teljes album) 2017

https://www.youtube.com/watch?v=_6GVh8PoJ4w&t=495s

 

 

 

 

 

Nézz bele az új klipekbe:


Élet értelme (Természetfilm - Duna menti növényvilág)

https://www.youtube.com/watch?v=5uY6dGkGhu4

 

Te vagy a szó (videóklip)

https://www.youtube.com/watch?v=1ziAjJV9AE0

 

Zene: VR zenekar/Vörös Renátó

Szöveg: Vörös Renátó

Lemezborító: Vörös Eszter Anna Festőművész