zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A zenekar első magyar nyelvű dalát (Bőröndbe zárt világ) a Petőfi Rádió mutatta be, majd játszotta rendszeresen a vidéki rádiókkal együtt. A Bőröndbe zárt világ és a most megjelent Egy nap című dal eredetije a Cabinsize lemezen debütált először angol nyelven.

mb 600x.jpg

 

 

A dalok a koncerteken már angolul is nagyon népszerűek voltak, de magyar nyelven talán még jobban belopják magukat a közönség szívébe. Az Egy nap címmel megjelent új klip is kapcsolódik még az angol verzióhoz készült videóhoz, hiszen ugyanazon a helyszínen forgatott a zenekar.

 

Az Egy nap című dal angol verziójának videója (If I Could Do It All Again)

 

 

 

 

A Memphis Belle zenekar tagjai sokféle formációban álltak már együtt színpadon. Saját bevallásuk szerint azonban az igazi kiteljesedést ez a projekt adja meg számukra, minden korábbi csak a „témával töltődés” időszaka volt. Élmények, életérzések, helyek és utazások olvadnak össze a Memphis Belle  zenéjében és szövegeiben.

 

 

click 500x.jpg

 

 

A lemezen szereplő dalok:
Bőröndbe zárt világ

Egy nap

 

Keszei Tamás által megálmodott hangzást és mondanivalót, Aradszki Zsombor zenei és hangszerelési ötletei mentették meg a tábortűz melletti dudorászás során eltékozolt, jópofa dalötletek sorsától. Az egészet pedig Újvári Timi énekhangja és személyisége tölti meg élettel. „Timi maga a zene: neki nem kell instrukciókat adni, vagy elmagyarázni, hogy mit szeretnénk kihozni egy adott dalból. Ő tudja és csinálja, megéli és átadja. Hiteles és magával ragadóan szerény” – Memphis Belle zenekar.  A dalokhoz a hiányzó hangokat Czetter Gábor (dob) és Weinelt Gábor (basszus) teszik hozzá. Egyszerűen szerethető, dúdolható, táncolható, minőségi ZENE! 

 

 

 

 

2016. március 11-én jelent meg az első album Cabinsize néven, 10 saját angol nyelvű szerzeménnyel. A következő lemez anyaga már magyar nyelven készül, szeptemberben debütált az első dal Bőröndbe zárt világ címmel. Utazás közbeni élmények, érzések, kavargó emlékek és kellemes rockos dallamok adják az előző lemezen már megismert Mempis Belle hangulatot. Ha némi déjá vú érzés motoszkál bennünk a zene hallatán, az nem véletlen. Koncerteken is hallhattuk, de a tavaly megjelent angol nyelvű lemezen is helyet kapott már a szám eredetije. Az angolul Cabinsize-ként elhangzott dal fejezi ki leginkább a zenekar világát, ezért jelent meg ez most a zenekar első magyar szerzeményeként. A fordítás annyira jól sikerült, hogy még magát a csapatot is meglepte és nincs kétség, sikerült rácáfolniuk arra, hogy az angol dalok csak bugyután hangozhatnak magyarul.

 

 

A színpad mellett most a stúdiómunkák kapják a legfontosabb szerepet, hiszen jövő év elejére egy teljes albumnyi anyag is összeáll majd, amit lemez formájában is kézhez kaphatnak a hallgatók.

 

A Memphis Belle: Újvári Tímea – ének; Keszei Tamás – ének, billentyű; Aradszki Zsombor – gitár; Czetter Gábor – dob; Weinelt Gábor – basszusgitár

 

 

És az új magyar szövegű változat:

 

 

 

 

Teljes album-Cabinsize: https://www.youtube.com/watch?v=s3VS1g8xYCY

Facebook: https://www.facebook.com/memphisbellemusicband/