zenesz_logo.png



Kincses Fannit választotta maga mellé James Newton Howard, hogy budapesti koncertjén elénekelje Az éhezők viadala betétdalát, amit a filmben Jennifer Lawrence énekelt.

 

James 450x.jpg

 

 

A "Harry Potter", a "Micsoda nő!", "Az éhezők viadala", a "King Kong" és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. November 5-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, egy szimfonikus zenekarral és egy kórussal kiegészülve. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert filmzeneszerző koncertjén Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli.  A közlemúltban a Red Sparrow című kémfilmhez szerzett zenét, melynek főszereplője szintén Jennifer Lawrence.

 

James Newton Howard néhány hónappal ezelőtt egy online énekversenyt hirdetett Európában és ezáltal a magyarok profi és amatőr énekeseknek is lehetőségük lett a megmérettetésre.

 

 

 

A zeneszerző bejelentése

 

 

Keresték azt az énekest, aki az Arénában egy dal erejéig felléphet a turnézó világsztárral. A választás a 21 éves csongrádi Kincses Fannira esett, őt maga a zeneszerző kérte fel a feladatra, hogy előadja Az éhezők viadala betétdalát, amit a filmben Jennifer Lawrence énekelt.

 

 

 

 

Fanni jelentkezése

 

 

 

"Először kaptam egy e-mailt arról, hogy bekerültem az első ötbe. Nagyon boldog és izgatott voltam, alig vártam, hogy értesítsenek a végső döntésről. Ez volt az a pont, ahol először elhittem, hogy megnyerhetem a versenyt. Majd hetekkel később jött az újabb e-mail, amiben gratuláltak, mivel James Newton Howard engem választott ki. Számomra már csak a tudat, hogy egy ilyen sikeres zeneszerző legalább egyszer látta a videómat, már hihetetlen volt. De az, hogy a hangom alapján engem választott, hogy énekeljek a Papp László Sportarénában, már szinte szavakba nem önthető. Hatalmas megtiszteltetés, hihetetlen kaland és óriási felelősség" – mondta Kincses Fanni, aki hozzátette: a legnagyobb kihívás számára a szöveg memorizálása, mivel könnyen felcserélhető versszakokból áll a dal, de szorgalmasan készül énektanárával a novemberi koncertre.

 

 

 

 

Az eredeti dal

 

 

 

James Newton Howard zenéit több mint 120 filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről.

 

A „The Hanging Tree” dala, amit Az éhezők viadalában Jennifer Lawrence énekelt, második helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listában. Howard első élő koncertturnéján több mint száz előadó lesz segítségére a színpadon, a szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki. A kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel illusztrálják a koncertet, és fantasztikus fényshow is utazik a művészekkel.

 

A koncertre jegyek itt: https://www.jegy.hu/program/james-newton-howard-3-decades-of-hollywood-music-73240