zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
2017. szeptember 1-én, 20 órai kezdettel, a Harmónia Jazzműhely szervezésében a Szakcsi Trió és Zana Zoltán koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

Szakcsi Lakatos BĂŠla Trio - 700.jpg

 

 

Nem fogjuk megsérteni közönségünket azzal, hogy elmondjuk, ki is a magyar jazzélet kiválósága, a Kossuth és Liszt Ferenc díjas zongorista SZAKCSI LAKATOS BÉLA. Aki hozzánk jár, az tudja, aki pedig most jön először, az szerencséjére megtudja. Azért annyit elmondhatunk, hogy Chris Potterrel készült élő albumának brit recenziójában egyebek közt ez olvasható: „Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz kulcsfigurája és játéka Bartók Béla perkusszív disszonanciájában és az általa mélységben tanulmányozott roma népzene leplezetlen érzelmességében gyökerezik. Szólói dörögnek és áttörnek Cecil Taylor birodalmába, majd díszes futamokba torkollnak, nem csekély mccoytyneri érzéssel. Ez mind fellelhető a nyitószám bevezetőjében. De fantasztikusan szvingel és kíséretben tévedhetetlen, furán egyéni és ritmikus.”

 

A magyar jazzvilág másik élő legendája, a dobos KŐSZEGI IMRE az idén Szakcsival és Babos Gyulával egyesítve erejét, hatalmas sikerrel idézte fel és korszerűsítette a néhai nagymúltú Rákfogó hangzását és ebben a trióban is ő Szakcsi partnere, egyébként az új dobos generáció nagy tanítómestere.

 

Ebben az all-star trióban a bőgős ORBÁN GYÖRGY az egyik legfrissebb és legeredetibb hang ezen a nehéz hangszeren ebben a kis országban, amely szinte hemzseg a virtuóz bőgősöktől. Szakcsi Lakatos Béla New Gypsy Jazz formációjában figyelt fel először rá a szélesebb közönség.

 

 

14-04-19-0359m.JPG

 


Az ország legfinomabban játszó tenorszaxofonosa, ZANA ZOLTÁN a visszafogott, nyugodt, átgondolt improvizációk egyik legjelesebb művelője.  1999-ben első helyezést ért el a Magyar Rádió Ablakos Lakatos Dezső szaxofonversenyén. Ugyanabban az évben jelent meg Bacsó Kristóffal közösen készített First Steps című első lemeze, melyet hamarosan követett az Opposite Forces című albuma az Electric Jazz Force-szal. Azóta az ország egyik legkeresettebb szaxofonosává vált, számtalan formációt gazdagít játékával.

 

 

Időpont: 2017. szeptember 1. – 20 óra

Helyszín: Budapest Jazz Club

Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

Belépő: 1400 forint

Nyugdíjasoknak és tanulóknak 900 forint

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.