zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Megjelent Muck Éva a Queen of Strings amerikai tehetségkutató verseny győztesének (2015) első instrumentális nagylemeze a Nordic Records gondozásában!

 

Maserati_szĂ­npad_700.jpg

 

 

Muck Éva kamaszkorában váltott zongoráról basszusgitárra. És azért, mert szerette volna átélni az érzést, amit a példaképei átélnek a színpadon. Nem a hírnév vonzotta, hanem a lázadás hajtotta.

 

A nyár elején klippel együtt megjelent Born Free-t is hallhatta a közönség a zártkörű lemezbemutató koncerten, amelyet extravagáns környezetben, a Maserati autószalonban rendeztek meg. A vagány basszusgitároslány saját szerzeményei mellett néhány feldolgozás – köztük egy meglepő Bach mű – is elhangzott a koncerten dinamikus és intim zenei élményt nyújtva a közönség számára.

 

 

MuckÉva 500x500.jpg

 

 

 

Ismerjétek meg ti is a díjnyertes zenész első instrumentális nagylemezét, a Bassology-t, amelyet már megtaláltok az iTunes, Google Play, Deezer és a Spotify felületein!

 

„A Hypnose a legihletettebb szám a nagylemezen. Melankolikus hangulata van, a basszusgitár különböző funkciói építkeznek egymáson. Dögös, lassú dob groove kíséri. Míg a Bilbao azért különleges számomra, mert édesapám végig kísérte és segítette a lemezfelvétel minden pillanatát. A felvételen Kaszás Péter dobol, és Bubenyák Zoltán játszik billentyűn. Elképesztő zenészek, általuk kelt életre a dal. A Mark King Style Stuart Clayton szerzeménye, amelynek feldolgozásával nyertem meg a Queen of Strings című amerikai tehetségkutató versenyt 2015-ben. Energikus, pörgős szám. A felvételen Fekete János Jammal beatboxol, így alkotva BassBox duót” – mesélte Éva.

 

Lemezborító: Viszlay Márk

Koncertfotó: Ruth Sári

Muck Éva Facebook oldala