zenesz_logo.png



Megjelent az alt-punk-jóságnak kikiáltott budapesti MADRAPUR zenekar első kislemeze, július 27-én élőben is meghallgathatjátok.

 

mad 700.jpg

 

 

A Jóra nap süt című virtuális korong összesen négy magyar nyelvű dalt tartalmaz, extraként pedig mindegyik számhoz készült egy dalszövegvideó is. A hangot az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek formációkból ismert Lázár Domokos rögzítette, aki többek között a legutóbbi Szabó Benedek és a Galaxisok vagy épp a Felső Tízezer zenekar anyagain is dolgozott. A koncepcióról Szabados Gábor, a zenekar egyik énekes-gitárosa mesélt nekünk:

 

"Azt szerettük volna, hogy a hallgató a lehető leghitelesebb képet kapja rólunk a bemutatkozáskor. Ezért kézenfekvő volt, hogy egy szimpla próbán rögzítjük az EP-hez tartozó képanyagot a közvágóhídi próbatermünkben. Semmi smink, semmi csillogás, helyette sör és izzadás. Minden pont olyan a dalokban, mint a valóságban. Utólag visszanézve szerintem elég jól sikerült hoznunk a koncepciót. Nagy kihívást jelentett viszont, hogy playbackelve pontosan rá tudjunk játszani a saját felvételeinkre. Pogiról, a dobosunkról például kiderült, hogy az életében nem játszott még kétszer ugyanúgy egy számot, ezért nyilván gyakran belebakiztunk. Nem gondoltuk túl, de ez így van jól. Készítsétek a füzetet, lehet strigulázni a hibákat!”

 

 

 

 

A négy dalt playlistbe rendezve itt tudjátok meghallgatni:

https://youtu.be/bMduS69GXTU?list=PL6TuCslrPYgzimAyC1xXo2j7LQpnktcvs

 

A Jóra nap süt kislemezt egyébként hamarosan egy újabb négyszámos EP követi Rosszra hold címmel. Az így megjelent nyolc számot öt dal egészíti majd ki, hogy végre összeálljon a zenekar első nagylemeze, ami magától értetődően a Jóra nap süt, rossza hold címet fogja viselni.

 

A frissen debütált MADRAPUR zenekarnak egyébként eddig négy koncertje volt. Kettő a fővárosban, kettő pedig a 30Y előzenekaraként Gyöngyösön és Egerben. Ha legközelebb elcsípnétek őket, akkor július 27-én este találkozhattok velük a Fogasház alagsorában található Robot Klubban a Meg Egy Cukorka társaságában.

 

MADRAPUR LINKEK:

https://madrapur.hu

https://facebook.com/madrapur

https://instagram.com/madrapur.bp