zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Felrobbantotta a közkedvelt internetes csatornát Robert Martin Egyedül Ő! című új dala. Miről szól ez a dal, Vallomás? Életérzés? Mitől más ez a dal, ez klip?

 

 

 

 

Hova visz az út, ha kérdeznéd

Ahol nem felel már senki

Valahova mégis érkeznék

Ahol nem kell rád várni…

 

Ezek a dal kezdő sorai, ami kíváncsivá teszi az embert. Ki ez az énekes? Mit jelent számára a zene? Stílszerűen, honnan jött, hova visz az útja?

 

Robert Martin, zenész-előadóművész. Hol volt eddig? Mit csinált? – erről kérdezzük az Egyedül Ő előadóját.

 

Zenésznek tartom magam. Régebben is voltak dalaim, részt vettem több zenei produkcióban itthon és külföldön egyaránt. Voltam producer, készítettünk dalokat, de azok valahogyan nem kerültek a nagy nyilvánosság elé. Most úgy érzem, valami elindult, a sors úgy hozta, hogy szóló produkcióba kezdtem, amiben az Egyedül Ő az első. A dal zenéjét Gitano szerezte, a szövegét én írtam, vokalista Singh Viki volt – meséli Robert Martin

 

 

 

kĂŠp 2_700x.jpg

 

 

 

Lesz folytatás, esetleg egy album is?

 

Igen, mindenképpen. Folyamatosan dolgozunk. Már leforgattuk a következő klipet is, ami egy igazán temperamentumos, latin dalhoz készült. Ami az albumot illeti, 12 dalban gondolkodunk.

 

Saját stábbal dolgozol?

 

A legjobb szakembereket próbálom magam köré gyűjteni, velük szeretnék egy állandó stábot kiépíteni. A videoklip énekfelvételét, keverését, és a maszterelést Silk, a hangmérnököm készítette, de említhetném Mayer Zoltánt, Cunt, Rikk Ágit, vagy a gyártásvezetőket is, akik szintén oroszlánrészt vállaltak a munkában.

 

Milyen technológiával dolgoztatok?

 

ARRI Alexa kamerát használtunk Cooke 5/i optikai sorral, ARRI világítás technikát alkalmaztunk, mint már említettem Mayer Zoltán Golden Eye Award díjas operatőr vezetésével. Neumann U 67 klasszikus, standard mikrofont használtunk a felvételénél, olyat, amivel Jackson vagy Whitney Huston is dolgozott. UAD plugineket alkalmaztunk, a klipben élő dobok, élő hangszerek szólnak és nem szoftverek. És persze ne feledkezzünk el a hangzás mellett a képi megjelenítésről sem, nem technikai megoldásokra gondolok most, hanem a szépségre, a klip főszereplőjére, Kocsis Korinna szépségkirálynőre.  Mesés jelenség!

 

A klipet nézve az jár az ember fejében, hogy mitől más?

 

Azt gondolom, a válogatott szakemberek világszínvonalú munkát hoztak össze. Más lett, mint a többi hazai megszokott alkotás.

 

Ezek szerint a lemez és a videoklipek készülnek. De hol láthatunk, hallhatunk legközelebb?

 

Igen dolgozunk. Bár nem a zenélésből élek, de szívesen megyek fellépni bárhova, ha hívnak.

 

-SZS-