zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Megjelent, és már minden ismert zenei stream szolgáltatónál hallgatható az egykori Realistic Crew zenei megfejtője, Krizso új, hatszámos EP-je.

krizso_2019_press 700x.jpg

 

 

A Jónás Vera, Csordás Zita és Judie Jay közreműködésével készült Boys in the City - Girls from the Woods az emblematikus törtritmusairól ismerhető producer tavalyelőtti lemezén is hallható hiphopos, downtempós, technós vonalat viszi tovább. A Klinik gondozásában napvilágot látó EP fizikai formátumban magnókazettán is kijött – nemcsak itthon, de a Nasty Wizard Recordingsnak köszönhetően Kínában is. Megjelenését idén áprilisban a Record Store Day alkalmából egy Lovasi András közreműködésével készült exkluzív vinyl kiadvány előzte meg.

 

 

SAJTÓ5_700x.jpg

 

Jónás Vera

 


„Minden lemez, melynek az elkészítésében valaha részt vettem, felér egy teljes pszichoterápiával: az adott életszakaszomat ábrázolja, intuitív módon, engedve kitüremkedni a súlyosabb és a boldogabb pillanatokat is. Ez igaz az új EP-re is. Az elmúlt időszakban azt vettem észre magam körül, hogy amíg a férfiak könnyebben idomulnak a mai tempóhoz, az urbánus közeghez, addig a nők jobban húznak vissza a természet felé, onnan ölelve át a belvárosban szétesve bolyongó férfiakat. Ez az erősen kisarkított kép – hiszen zenéről eléggé nehéz értelmes mondatokban beszélni – köszön vissza a lemez címében. Ebben a kóválygó időszakban, amelyben ráadásul színdarabokhoz, rádiójátékokhoz is készítettem zenét, nem volt könnyű a saját produkciómmal foglalkozni. Mivel én nem dolgozom folyamatosan, csak akkor tudok a lemezírásra koncentrálni, amikor van időm elmélyülni, koncentrálni a fejben megszülető hangokra és egészen addig molyolni velük, amíg kész felvételekké nem állnak össze. Ez a terápia most ért véget, örülök, hogy ilyen eredménnyel” – mondta el a Boys in the City - Girls from the Woods megszületéséről Krizso.

 

 

krizso_cover 500x500.jpg

 

 

A Boys in the City - Girls from the Woods EP számait népszerű magyar underground énekesnők teszik teljessé: egy-egy dal a Krizsoval évek óta együtt dolgozó Jónás Vera, valamint a „legfeketébb hangú” hazai Judie Jay hangján szólal meg. Két dalban az idén a barcelonai Primavera Sound fesztivált is megjárt Mayberian Sanskülotts frontlánya, Csordás Zita hangját hallhatjuk: „A Carry on című dal az általános szorongásaimról szól – arról, hogy a napok telnek és csak robotolok, aztán egyszer csak majd meghalok. Az EP-t záró We are Monsters pedig azt a gondolatot járja körül, hogy teljesen tönkretesszük a bolygónkat a káros létezési formáinkkal. Mint sokan mások, én is szorongok a klímakatasztrófa gondolatától, ezt próbáltam valahogy beleírni a dalba” – mondta el az énekesnő. (A We Are Monsters már idén áprilisban megjelent Krizso idei Record Store Dayre kiadott 7''-es kislemezén – az átlátszó vinyl másik oldalán a „Dal teázáshoz” című Kispál és a Borz-klasszikus Lovasi András közreműködésével felvett remake-je hallható.) Az új EP-n az énekesnők mellett Hegyi Dávid zongorán, Subicz Gábor trombitán, Zsuffa Aba pedig gitáron működik közre. További érdekesség, hogy a borítófotót az a Kalotás Csaba készítette, aki Krizso mellett a korábban mindkettejüknek hírnevet szerző, Glastonburyt is megjárt Realistic Crew másik zenei agya volt.

 

Friss megjelenések is kilátásban vannak: Krizso harmadik szólólemeze abban is eltér az előző kettőtől, hogy azokra a producer minden, az adott időszakban készült dala felkerült. Most viszont maradt néhány félkész szám a fiókban, amelyek megjelenésére előreláthatólag nem kell sokat várni.

 

Facebook: https://www.facebook.com/krizsomusic/