zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Újabb kiadvánnyal bővül az ECDC által digitálisan terjesztett kiadványok listája: A Twin City - Számolatlanul című nagylemeze immár világszerte minden zeneáruházban és stream szolgáltatónál elérhető.

tc 700_2.jpg

 

 

 

Vajon milyen anyagot készíthet az ország egyik legjobb hathúrosa, aki épp frissen szabadult a metál gitáros skatulyából, és egy lány, aki fülig szerelmes a népzenébe...?

 

2017. májusában SZÁMOLATLANUL címmel, a Zeneszöveg.hu kiadásában megjelent első nagylemezük. Az album 12 +1 bonus dalt tartalmaz, köztük az Évezrednyi közhely, mely 2016-ban bekerült a Rádió Rock 95.8 FM napi rotációjába.

 

Mindig arra törekedtünk, hogy a zenénkben legyen valami csavar. Valami twincity-s. Semmi sablon, semmi konyhakész. És ahogy gyűltek a dalok, úgy kerültünk egyre közelebb Valamihez. Végül összeállt 12 dal, és a Valami megmutatta magát. Ez a felszabadult, elvárások nélküli dalszerzés teret adott mindennek. Hegedű, doromb, ütőgardon, mandolin. A SZÁMOLATLANUL 12+1 dalában vidám önirónia, görbe tükrök, könnyűnek látszó témák. Közben nem árt vigyázni. Ha ellazulsz, bevisz egy gyomrost. Aztán nevetve továbbáll, te pedig azon gondolkodsz, tényleg megtörtént-e. Tényleg.

 

 

 

 

 

Az együttest 2011-ben alapította Jung Norbert és Jung Andrea. Jung Norbert neve ismerősen cseng a hazai rock életben. Az ország egyik legjobb hathúrosa. 1987 óta neves rock, metál együttesek dicsérik a kezét: Pokolgép, Sing Sing, Dirty Dance stb., továbbá számtalan produkcióban és albumon közreműködött gitárosként, zeneszerzőként, hangmérnökként D. Nagy Lajostól Szakcsi Lakatos Bélán és az Eddán át az Emberek együttesig.

 

Elismert színházi gitáros. Zenél többek között a Madách Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban és az ExperiDance Társulat zenekarában. A zenélésen kívül a Jung Audio Studio hangmérnöke, gitározást oktat, valamint saját fejlesztésű gitárerősítőket épít.

 

 

 

twin_city_photo_2017a_small_Tőrösné_Kolozsy_Erika.jpg

 

 

Fotó: Tőrösné Kolozsy Erika

 

 

A Twin City a kezdetektől folyamatosan koncertezik, és növekvő érdeklődés övezi. A csapat a Magyar Dal Napján a Zeneszöveg.hu helyszínein lép fel évről évre rendszeresen, 2015-ben és 2016-ban a Dallamos Villamoson ugráltatták meg a teli kocsit.

 

2014 januárjában közös koncertet adtak Greg Holt amerikai country hegedűssel, ugyanebben az évben a magyarországi Cool Country Fesztivál „Legeredetibb frontember” kategóriájában Jung Andi a fesztivál különdíját kapta.

 

Facebook: http://bit.ly/TwinCity

YouTube: http://bit.ly/TwinCity_YouTube