zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A brazil dallamvilág első számú hazai exponense, az énekesnő, Pátkai Rozina vezeti fel a témát.

rozina 700x.jpg

 

 

A téma, Rozina saját meghatározásában: "Én és a bossa nova". Az énekesnő bőséges zenei illusztrációkkal elmondja, hogyan kötődik a brazil muzsikához, mi fogta meg benne. Mondandója természetesen túlterjed a bossa nova témáján, de az lesz a fő csapásvonal.

 

Az esemény interaktív – kérdezni lehet, sőt, nagyon is ajánlatos! Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, Kerekes György és Pallai Péter zaklatja a vendéget.

 

Pátkai Rozina az olasz gyökerekkel rendelkező, fiatal magyar énekesnő több mint öt éve robbant be a zenei köztudatba. Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával – különböző felállásokban – a bossa nova, a brazil dallamvilág autentikus képviselője, de az improvizáció is közel áll hozzá. Rozina és zenekara 2014 augusztusában nyerte el jazz dal kategóriában az amerikai Independent Music Awards szakmai díját.

 

2014 őszétől egy évig Spanyolországban élt és tanult, s közben rendszeresen koncertezett Európa szerte. 2015 őszén megjelent albuma komoly sikert aratott. Koncertjein együttesével az ismert bossa novák mellett a saját dalok az autentikus brazil dallamvilágból kiindulva szakítanak a zárt formákkal. Nagyobb teret kapnak az improvizációk, amelyek körülölelik az olykor gyermekien egyszerű, máskor kiszámíthatatlanul bolyongós dalokat.

 

 

 

 

 

 

Időpont: 2017. május 23.  – kedd, 20.00 óra

Helyszín: Nyitott Műhely, 1123 Budapest, Ráth György u. 4.

Belépődíj: 500 forint