zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Kössszépeee! címmel 2017. május 9-én megjelent a kultikus magyar underground zenekar, az Üllői úti Fuck hatodik nagylemeze és új videója.

 

ulloiutifuck_press_mod_700.jpg

 

 

 

A cím az énekes-gitáros Szántó Faszi koncerteken hallható köszönetnyilvánítását idézi, de utal arra is, hogy a tizenkét dalt tartalmazó album részben közösségi finanszírozással, a rajongók segítségével készült el. A lemez már meghallgatható és megvásárolható az Üllői úti Fuck Bandcamp oldalán, de hamarosan az ismert online zeneáruházakban is elérhető lesz. Fizikai példány először a lemezbemutató koncerten szerezhető meg, amelyet május 27-én az Ellátóház szabadtéri színpadán tartanak. A lemezen új megszólalásban hallható régi Fuck klasszikus, a Rosszkedvűek a szerelmesek egy videót is kapott.

 

Az örök magyar underground Üllői úti Fuck hatodik, Kössszépeee! című, magánkiadású albumán tizenkét friss felvétel hallható. Tíz közülük lemezen soha meg nem jelent, csak a koncertekről lehet ismerős, mint például a Zsófi és Adrienn, a Vidám szexvers, vagy a meglehetősen pajzán D. Marinak. Két régi Fuck slágert pedig – a friss videót is kapó Rosszkedvűek a szerelmesek és a Megtört szív címűt – újra felvettek, hogy azok jó minőségben és megszólalásban maradjanak fenn az utókornak.

 

 

 

 

 

„Az Üllői úti Fuck idén huszonkilenc éves. Ez alatt a közel harminc év alatt, úgy gondolom, elég tapasztalatra tettünk szert, ezért vettük a bátorságot és saját magunk végeztük az új lemez felvételi munkáit. Egy induló stúdió felszerelése nem olcsó, ahogyan az album magánkiadása sem az. Ezért idén februárban a rajongók segítségét kértük, és a manapság egyre elterjedtebb közösségi finanszírozás segítségével gyűjtöttünk támogatást a munkák befejezéséhez és a lemez kiadásához” – mondta el Szántó Faszi az új album megjelenésével kapcsolatban.

 

Az új lemezre három dal szövegét Paizs Miklós (Sickratman) írta; a videoklipként tavaly decemberben debütált Télapó szövege Aradi Tibor humorista, a Fele-fele című számé pedig Legát Tibor tollából származik. A felvételeken Szántó Faszi mellett Balasi Ádám dobon, Kiszely Márk basszusgitáron játszik, a lemez keverési munkáit Sallai Tibor végezte. Érdekesség, hogy a koncerteken tavaly nyár óta ismét új felállásban játszik az Üllői úti Fuck: a doboknál hosszú évek után ismét Farkas Zoltán Farkasember ül, a gitáros és a basszusgitáros fronton pedig két fiatal, Karádi Gergely és Kalmár Tibor látható, illetve hallható.

 

Az új albumot nemcsak a fővárosban mutatják be: többek között a Fishing in Orfű, a LESZfeszt fesztiválokon, de vidéki klubokban is találkozhatunk az Üllői úti Fuckkal az elkövetkező időszakban. 2018-ban pedig nemcsak a kultikus underground banda ünnepel majd kerek évfordulót, de a zenekarvezető Szántó Faszi is, amelyre egy váratlan és meghökkentő meglepetéssel készülnek.

 

Kössszépeee! nagylemez: http://ulloiutifuck.bandcamp.com/album/k-sssz-peee

Lemezbemutató koncert Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/211648402666841/

Üllői úti Fuck Facebook: https://www.facebook.com/Ulloiutifak/

 

Fotó: Jakab Péter